Yılın ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde Sırp Novak Djokovic ile Britanyalı Andy Murray, karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı dünya 1 numarası 6-7, 7-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-1 kazandı ve toplamda 4., üst üste 3. kez kupanın sahibi oldu.

Uzun rallilere sahne olan karşılaşmanın ilk setinde iki raket de servis kıramayınca set tie-break'e gitti. tie-break'de üstün bir performans sergileyen Britanyalı raket Andy Murray, ilk seti 7-6 alarak öne geçti.

Çekişme ikinci sette de devam etti. Hem Djokovic'in hem de Murray'nin servis kıramadığı bu sette de tie-break'e gidildi. Tie-break'i alan Sırp raket, seti 7-6 kazandı ve durumu 1-1'e getirdi.

Maçın üçüncü setinde Novak Djokovic, etkili olan taraftı. Setin 8. oyununda rakibinin servisini kıran Sırp raket, avantajı eline geçirdi. Avantajını setin sonuna kadar koruyan dünya 1 numarası, seti 6-3 alarak 2-1 öne geçti.

Djokovic, 3. setteki etkili oyununu 4. sete de taşıdı. Bu sette rakibinin servisini 2. kez kıran dünya 1 numarası, 4-1 öne geçti. Yakaladığı avantajı setin sonuna kadar sürdüren Sırp raket seti 6-2, maçı da 3-1 alarak toplamda 4., üst üste 3. kez zafere ulaştı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR       

Djokovic, ilk setin yedinci oyununda ''forehand'' kanadında ters ayakta yakalanınca (kaleci gibi) topa doğru uçtu ve topu, rakip sahaya gönderdi. Dünya 1 numarası, pozisyonun devamında puanı kazandı.

İkinci setin beşinci oyununda tenisiyle olmasa da sahnede yine Djokovic vardı. Djokovic, Murray'nin servis kullandığı oyunda, rakibinin üzerinde baskı oluşturacağı sırada topu auta gönderdi. Sırp tenisçi, Murray'nin refleks olarak karşı alana geçirdiği topa ayağıyla vurdu. Seyircinin şaşkınlıkla izlediği pozisyondan sonraki puanda ise topu filede kalınca raketini fırlattı. (ntvspor)