İsveç 2. Liginde bulunan Asuri-Süryanilerin futbol takımı Asyrisska ekonomik güçlüklerle boğuşuyor.

İki aydır futbolcu ve çalışanlarının maaşını ödeyemeyen Assyriska FF’nin borçlarını ödeyebilmesi için 3 milyon krona ihtiyacı var.

Murat Kuseyri’nin Evrensel’de yer alan haberine göre, Assyriska FF 31 Ağustos gününe kadar borçlarını ödeyemezse 2. Ligde oynama lisansı iptal edileceği için küme düşecek. Aynı sorunla geçtiğimiz yıl yüz yüze kalan Assyriska FF’i kurtarmak için Asuri-Süryani-Keldani dernek ve kurumları seferber olmuş ve 1 milyon kron yardım toplamıştı.

Kulübün yöneticileri, önceki gün gerçekleştirdiği bir üye toplantısında hazırladıkları tasarruf önlemlerini içeren planı açıkladı. Plana göre oynanacak maçların giderleri yüzde 20 oranında azaltılacak, gençlik takımları kendilerini ekonomik bakımdan kurtaracak şekilde yeniden yapılanacak, gelirlerin artırılması için daha güçlü bir pazarlama ve giderlerin azaltılması için de denetim sistemi oluşturulacak.

Assyriska FF Başkanı Sargon Demirdağ, ekonomik sorunların aşılabilmesi için alınması kararlaştırılan önlemlerin yaşama geçirilebilmesi için bir uzmanı görevlendirdiklerini ve taraftarlarının desteğiyle darboğazı aşabileceklerine inandığını söyledi. Doğru yolda olduklarını ancak halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Demirdağ, Assyriska taraftarlarına açılan bağış kampanyasına katılmaları çağrısında bulundu.

Şimdiye kadar 1.3 milyon kron bağış toplayan Assyriska FF’nin borçlarını ödeyebilmesi için 1.7 milyon krona daha ihtiyacı var.

İsveç’in en tanınmış ve başarılı takımları arasında yer alan Assyriska FF 1974 yılında Türkiye ve Suriye’den gelip Stockholm’un Södertälje ilçesine yerleşen Asuri-Suryaniler tarafından kuruldu.

Bu yıl kuruluşunun 42. yılını kutlayan Assyriska FF’nin üçü kadınlar için toplam 27 takımı bulunuyor.

Bu takımlarda yaklaşık 500 genç top koşturuyor. Assyriska FF bundan iki yıl önce de 4-6 yaş grubundaki çocukların yer aldığı bir çocuk takımı kurmuştu.