UEFA, ırkçılığa karşı başlattığı kampanyaya destek amacıyla Ribery, Torres ve Arda Turan gibi Avrupa'nın yıldız oyuncuları ile röportaj yaptı.

UEFA, "FARE (Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol) Eylem Haftası"na destek verilmesi amacıyla Avrupa'nın yıldız oyuncularıyla röportaj yaptı. Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Turan'ın yanı sıra Bayern Münih'ten Franck Ribery, Chelsea'dan Fernando Torres gibi Avrupa'nın önde gelen oyuncuları ile yapılan röportajda, ırkçılığa karşı başlatılan mücadeleye destek verildi.

Fanatik'te yer alan habere göre Arda, bu haftanın herkes için çok önemli olduğunu belirtirken, UEFA'nın bu yönde mesaj vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Bu hafta sayesinde insanların UEFA Şampiyonlar Ligi'nin amacını daha iyi anlayacağını vurgulayan Arda, "Oynanan maçlar kadar ırkçılığa karşı verilen mücadele de önemli" şeklinde konuştu.

Torres ise "Umarım bir gün FARE haftalarına gerek kalmaz ve insanlar ırkçılığı unutur. Bunun bugün hala tartışılması çok kötü. Hem futbolcu, hem insan olarak futbolda ya da başka bir yerde ırkçılığa yer olmadığını tekrar tekrar göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

Franck Ribery de ırkçılığın tamamen karşısında olduğunun altını çizerken, sahada ve tribünde son dönemde yaşanan sorunlara dikkati çekti. Röportajda, Sergio Ramos, Fernando Llorente, Andre Schürrle, Toni Kroos, Carlos Vela, Diego Costa, Oscar Cardozo, Valon Behrami, Gregory van der Wiel, Giorgios Samaras gibi oyuncuların görüşlerine de yer verildi.