Türkiye Futbol Federasyonu 2’inci Lig’in 7’nci haftasında Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynanan Sakaryaspor-Amedspor maçında, Amedspor futbolcularına yönelik saldırı gerçekleşti.

AmedsporSK ve antifabarricade adlı Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlarda, maç başlamadan önce stadyumda “Ölürüm Türkiyem” adlı şarkının çalındığı, stadyumdaki ekrandan askeri operasyon görüntüleri oynatıldığı ve ortamın provoke edildiği belirtildi.

Maç 2-0 Sakaryaspor’un üstünlüğü ile sona erdikten sonra Amedspor yedek kulübesine yönelik başlayan saldırı soyunma odasında devam ettiği bildirildi.

Amedspor Kulüp Medya Sorumlusu Şaban Yerlikaya yaşananları şöyle özetledi:

“Biz savaşmaya değil, maç oynamaya geldik. Müsabakada görevli 570 polis, 30 jandarma ve 100 özel güvenlik toplam 700 görevli, sporcularımız ve hocalarımızın olduğu yedek kulübesini koruyamadı. Kulübede bulunan hocalarımız ve sporcularımıza hakaret edildi ve yabancı madde atıldı, görevliler de tüm bu olanlara adeta göz yumarak taşkınlık yapanlar için tabiri caizse kılını bile kıpırdatmadı. Emniyet, orada taşkınlık çıkaran 1 kişiyi gözaltına alsa bu kadar uzamayacaktı.”