Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, Gençlerbirliği-Amedspor arasında yarın yapılacak karşılaşma öncesi konuk ekipten sadece Diyarbakır doğumlu olan taraftarların alınacağı yönündeki kararı değerlendirdi.

Karara tepki gösteren Edemen, “Ülkenin dört bir yanında bizi destekleyen taraftarlarımız var. Eğer bu bir ‘güvenlik gerekçesi’ ise Türkiye’de oynanan bunca maçta böyle bir uygulama görülmedi” dedi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yarın Ziraat Türkiye Kupası grup maçları kapsamında oynanacak Gençlerbirliği-Amedspor karşılaşması öncesi, Amedspor tribününe sadece Diyarbakır doğumluların alınması yönünde verdiği karar tepkiyle karşılandı.
 
 Uzun bir aradan sonra ilk kez deplasmana çıkacak olan Amedspor’un Klüp Başkanı Nurullah Edemen, son 20 maçta seyircilerinin deplasman maçlarına alınmadığını anımsattı.
 
‘ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA TARAFTARLARIMIZ VAR’
 
Amedspor taraftar grubunun tamamının Diyarbakırlı olmadığını ifade eden Edemen, “Ülkenin dört bir yanında bizi destekleyen taraftarlarımız var. Eğer bu bir ‘güvenlik gerekçesi’ ise Türkiye’de oynanan bunca maçta böyle bir uygulama görülmedi. Uygulama bize ve taraftarlarımıza yönelik bir cezalandırmadır. Karar doğru değildir, gözden geçirilmelidir” dedi.
 
Edemen, Amedspor taraftarlarının yarın Ankara’da bulunacağını ifade ederek, kararın değiştirilmesi yönünde resmi başvuruda bulunacaklarını kaydetti.
 
‘AMEDSPOR DÜNYA TAKIMI YOLUNDADIR’
 
Kararı hayretle karşıladıklarını dile getiren Direniş Taraftar Grubu Başkanı Ramazan Tugay da “Bu karşılaşmada seyirci yasağı kalktı ve bir nebze olsa da sevindiricidir. Ancak yasağın kalktığı ilk karşılaşmada Diyarbakır doğumlu olmayanların alınmaması çifte standarttır. Amedspor, Diyarbakır’a özgü bir takım değildir, dünya takımı olma yolundadır” diye konuştu.
 
Kararın bir an önce geri alınması gerektiğinin altını çizen Tugay, “Futbolun güzelliği barış ve sevgidir. Karar, ırkçı bir karardır. Karşılaşmanın güzelliği bütün Türkiye’nin tribünlere katılmasıdır. Dünyada bir takıma yönelik bu tarz uygulama ve yaptırımlar görülmemiştir. Stadyumlar taraftarları ile güzel olur. Bu kararlar ile bizleri barıştan alıkoyamazlar” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Dihaber)