Amed Sportif Faaliyetler 5’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede iş insanı Selahattin Yıldırım kulübün yeni başkanı seçildi. 
 
MA'da yer alan habere göre Amed Sportif Faaliyetler, 5’inci Olağanüstü Kongresini, Şehmus Özer Spor Tesislerinde gerçekleştirdi. Kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı kongrede, iş insanı Selahattin Yıldırım kulübün yeni başkanı seçildi. 
 
‘HUKUKİ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ’
 
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Amedspor’un farklı bir misyona sahip olduğunu ve toplumsal sorunlara dair reaksiyon geliştirdiğini ifade etti. Yeni seçilen yönetim listesinde baroya kayıtlı iki avukatın olduğu bilgisini paylaşan Eren, baro olarak bu süreçte Amedspor için her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını vurguladı.
 
DTSO: BİRLİK OLMALIYIZ
 
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, oda olarak Amedspor’a sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Türkiye’de müfettiş incelemesi sonucunda 12 milyon TL ceza kesilen Amedspor’dan başka bir kulübün olmadığını ifade eden Kaya, “Vergi ödemeyen, SSK yatırmayan kulüpleri TFF, nasıl affedebilirim diye çaba sarf ederken, bizim kulübümüze özel incelemeler yapıp 12 milyon TL ceza kesiliyor. Bu nedenle biz birlik olmazsak bu kulüp ayakta duramaz” diye belirtti.
 
Amedspor’un önceki Başkanı Vechettin Alsaç, kulübün hiçbir zaman misyonundan taviz vermediğini belirterek, yeni yönetime başarılar diledi.
 
YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
 
Tek liste ile seçimen giden kulübün yeni başkanı iş insanı Selahattin Yıldırım seçildi. Yıldırım yaptığı konuşmada, “Amedspor olarak duruşumuzdan, çizgimizden taviz vermeyerek, mevcut ekonomik koşullar içerisinde, Amedspor ruhunu kendimize şiar edinerek, iyi bir sezon geçireceğime inancımız tamdır” dedi. Kentim tüm dinamiklerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yıldırım, “Ayrıca taraftarlarımızın desteğini bugün her zamankinden daha fazla hissediyoruz. Birlikte olunca Amedspor ruhuyla başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” diye konuştu.