Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isminin "Amedspor" olarak değiştirilmişti. Amedspor, ilk maçında Albino Alanyaspor ile karşılaştı.

Diyarbakır Seyrantepe Amedspor Tesisleri’nde hakem Serhat Ürkmez, Sedat Bayrak ve Segal Tunçkol’un yönettiği maç büyük çekişmelere sahne oldu. Yeşil-Kırmızı-Sarılı Amedspor ekibi çok zorlu geçen karşılaşmada arka arkaya attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Ancak rakibinin ikinci yarıda bastırmasıyla maç süresince skor 2-2 oldu. Karşılaşmada 57. dakikada Alanyaspor'dan Adem Gökçe çift sarıdan, 88. dakikada ise ev sahibi Amedspor’dan Levent Taşkın kırmızı kart gördü ve takımlar sahada 10’ar kişi ile mücadelelerini sürdürdü.



Uzatma bölümlerinden 113. dakikada Sedat Şahin attığı golle 3-2 öne geçen Amedspor bu üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdürmeyi başardı.

AVCI: GALİBİYETİ HALKIMIZA ADIYORUM 

Amedspor Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, yaptıkları genel kurul ile kimlikli, kişilikli bir takımın adımlarını attıklarını söyledi. Avcı, “Başlarken şampiyon olacaksınız gibi iddialı, kulüpte, oyucularda motivasyon eksikliği yaratabilecek, üst perdeden nutuk atmayı sevmiyoruz. Ama iddialı, ligde kupada gidebileceği yere kadar gidebilecek, seyirciler açısından seyir zevki veren tutkulu, heyecanlı bir takım bir kulüp olacağız” dedi. Avcı, “Bu galibiyeti Diyarbakır’a, Diyarbakır halkına özellikle son günlerde Kobanê’de, Şengal’de kendi istemleri dışında göç ettirilmiş halkımıza adıyorum” dedi. Kulübün adının Amedspor olmasının sembolik bir değişiklik olmadığını ifade eden Avcı, “Diyarbakır’a, Amed’e yakışır bir takım olma sadece isimle olmuyor. Bu yönetiminden seyircisine, oyuncusuna kadar buna uyumlu, bu karaktere, bu duyguya katılabilecek heyecanı, coşkusu olan bir takım olacak” dedi. Lige başlarken “Gelin Diyarbakır’dan Amedspor adına terinizi, emeğinizi dökün” çağrısı yaptıklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

“Nitekim öyle oldu, şu an takımın büyük çoğunluğu en azından Diyarbakır başta olmak üzere, bölgeden yetişmiş arkadaşlardan oluşuyor. Tabi alt yapıyla biz önümüze 3 - 5 yıllık bir program bıraktık. Diyebilirim ki 5 yıl sonra, hatta seneye başlayarak her yıl takıma monte edeceğimiz 3 - 5 oyuncuyla bu takım güçlü, karakterli, kendi dinamikleri ile büyüyen bir takım olacaktır. Buradan bugün destek veren taraftarımıza, coşkulu, heyecanlı taraftarımıza kulüp adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonraki tüm maçlarımızda sosyal duyarlılığı olan, toplumsal duyarlılığı olan, buradan heyecanını, coşkusunu katan desteklerini sürekli bekliyoruz. Bu galibiyete katkısı olan başta hocamız, oyuncularımız olmak üzere taraftarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

DEMİRBAKAN: TARİHİ BİR MAÇTI     

Amedspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, “Amedspor olarak bu ilk maç olduğu için çok önemli, tarihi bir maç. İlk maçın da hocası olmaktan gurur duydum” dedi. Alanyaspor’un güçlü bir takım olduğunu ifade eden Demirbakan, “Bizim 4-5 eksiğimiz var. İki yanlış pozisyon hatası yapıp gol yedik, top kaleden uzaktı. Konsantre hatasından oldu, takımda amacı oydu. İki gol yedik, iki penaltı oldu. Ama Alanyaspor gerçekten güçlü bir takım, neticeye gidecek bireysel yetenekleri var, kaliteli futbolcular var. Onları takım halinde durdurduk” şeklinde konuştu. Demirbakan, bundan sonra seri galibiyet almayı umduklarını belirtti.

DEMİR: DAHA BÜYÜK İLGİ GÖRECEĞİZ         

Amedspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Demir, kulübün yeni ismiyle daha fazla ilgi göreceğini, süper lige çıkma konusunda büyük bir çaba gösterileceğini söyledi. Demir, bir üst ligde oynayan Alanyaspor ile yapılan karşılaşmada Amedspor’un ilk 60 dakika mükemmel bir performans ortaya koyduğunu belirterek, “2-0’dan 2-2 olmasına rağmen mücadeleyi bırakmadık ve uzatmada golü bularak maçı aldık. Önümüzdeki maçlarda daha iyi maçlar izletmeye çalışacağız” diye konuştu.