Kurulduğu günden bu yana çıktığı deplasman maçlarından aldığı seyirci yasakları, ırkçı saldırılar ve soruşturmalarla mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Klubü maddi sorun yaşanıyor.

TFF 2. Ligde mücadele verecek olan Amedspor yarın mesai bitimine kadar federasyona olan 800 bin lira borcunu ödemek zorunda. Ödeme yapılmaması durumunda yeni transfer edilen 11 sporcuya TFF’den lisans çıkmayacak.  

AMEDSPOR KAYYIMA RAZI EDİLMEK İSTENDİ

Remzi Budancir'in Artı Gerçek'te yer alan haberine göre Amedspor’un yaşadığı sorun yeni değil. Daha önce Amedspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden destek görüyordu. Kayyım atandıktan sonra belediye desteği kesildi. Belediyeye atanan kayyım, kulüp yöneticileri ile yaptığı görüşmede Amedspor isminin değiştirilmesi karşılığında destek vereceğini bildirmişti. Kayyım ayrıca, Amedspora 4-5 yönetici de göndermek istemişti. İsim değişikliğini reddeden kulüp yöneticileri, Amespor’a yönetici göndermenin “fiili kayyım” olduğunu ifade ederek, bu isteği de geri çevirmişti. Amespor'a bu tarihten sonra hiçbir destek verilmedi.

14 BİN BİLETTEN SADECE 400 SATILABİLDİ

Zor şartlar altında çalışma yapan kulübün tek isteği halkın desteği. Bu sezon için 14 bin kombine bilet basan kulüp, hali hazırda sadece 400 adet satabildi. Bunlardan çoğu dışarıdan alınmış. Kulüp yöneticileri, yaklaşık 2 milyon nüfuslu kentte kombine biletlerin ilgili görmemesinin nedeninin korku olduğu görüşünde: “Amedspor üzerinde çok baskı var. Halkta sahiplenme konusunda ciddi sıkıntı var. Diyarbakır halkı takımına sahip çıksa, inanın hiçbir desteğe ihtiyacımız kalmaz. Ama destek olunmuyor. İş insanları ise çekiniyor. Maddi hiçbir destekleri yok. Yeri geldiğinde Amespor bizim takımımız, halkın takımı deniliyor. Ama iş pratiğe geldiğinde kimse adım atmıyor.

SPORCULAR ANTREMANA ÇIKMADI

Amedsporlu sporcular yaşanan bu soruna dikkat çekmek amacıyla bu gün antrenmanlara çıkmama protestosu yaptı. Talaytepe’de bulunan kulüp tesislerinde basın açıklaması yapan Amedspor Teknik Direktörü Sertaç Küçükbayrak, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Dün üç arkadaşımız antrenmana katılmamıştı. Bu gün ise takım olarak sporcu arkadaşlarımız antrenmana katılmayacaklar. Yaşanan bu soruna dikkat çekmek istiyor sporcular. Kulübün federasyona olan 800 bin lira borcu var. Yarın mesai bitimine kadar bu paranın ödenmesi lazım. Bu ödenmezse transfer yasağı gelecek. Yeni transfer edilenler lisans alamayacak” dedi. İş insanlarına, halka ve STK’lere duyarlılık çağrısı yapan Küçükbayrak, kentin takımı olan Amedspor’a herkesin sahip çıkmasını istedi.

“ÖDEME YAPAMAZSAK, LİSANSLARI ÇIKARAMAYACAĞIZ”

Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen antremana çıkmayan sporcuların geçerli nedenleri olduğunu söyledi. Amespor'un uzun süredir ekonomik sorunlarla boğuştuğunu anlatan Edemen, “Geçmiş dönemden kalan sporcu alacakları ile ilgili transfer yasağımız çıktı. 800 bin gibi bir para ödememiz gerekiyor TFF üzerinden sporculara. Eğer bunu ödeyemezsek yarın 11 sporcumuzun lisansını çıkaramayacağız” dedi.

EDEMEN’DEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Edemen, şunları söyledi: “Amedspor halkın takımıysa, bu kentin takımıysa bir şekilde hep birlikte destek olmamız gerekiyor. Geldiğimiz noktada gerçekten tıkanmış durumdayız. Takımın normalde Cumartesi günü Samsun deplasmanı için buradan hareket etmesi lazım. Ama hala onun programını bile yapamadık. Çünkü hangi sporcuların olup olmayacağını bilmiyoruz. Amedspor’a destek için duyarlılık çağrısı yapıyorum. Bakın birçok kulüp belediyelerden destek alıyor. Ama maalesef ismimiz Amedspor olduğundan beri, yerel yönetimlerin kayyımla değişmesinden sonra biz bir lira bile destek alamadık. Sürekli süreci tıkatan bir yaklaşım ile karşılaştık.”