Amedspor Kulübü 2 Ağustos’ta bir kez daha olağanüstü kongreye gidiyor. Kulüp Başkanı Metin Klavuz, kongreye sahip çıkılması gerektiğini belirtti ve yaşadıkları zorlu sürecin “güçlü bir sahiplenme” ile aşılabileceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, bu sezonunun son haftalarında küme düşme hattına kadar gerileyerek, lig mücadelesi verdi. Ekonomik sorunlar yaşayan Amedspor’un yeni yönetimde kimlerin yer alacağı halen kesinleşmedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Lezgin Akdeniz‘e konuşan Klavuz, Amedspor’un önceki yıllarda elde ettiği başarıları anımsattı. bunda yerel yönetimlerin desteğinin yanı sıra sorunlara ortak akılla çözüm arayan kolektif mekanizmaların katkılarının büyük olduğunu söyledi. Kulübün Amedspor adını almasıyla ciddi bir kuşatmanın devreye konulduğunu ve bu kuşatma ile bugünlere gelindiğine dikkati çeken Kılavuz, baskıcı ve ötekileştirici yaklaşımların yarına da sirayet edeceğini belirtti. Tüm bunların kulüpte ekonomik krizlere yol açtığını ve bu süreçte en önemli dayanakları olan yerel yönetimlerin katkılarından yoksun kaldıklarını belirten Kılavuz, “Bu süreçte en önemli dayanağımız olacak yerel yönetimler halkın iradesi dışına çıkarılarak çalışmalarımız başından itibaren darbelenmiştir. Kulübümüzün temel sorunu olan ekonomik sorunsalı, sonraki darbelenmeler ile ağır yara almış, çalışmalarımız ciddi şekilde sekteye uğratılmıştır” dedi.

“En önemli kaynak olarak gördüğümüz halk desteği valilik tarafından yasaklanmıştır. SMS ve yardım toplama talebimiz yasanın ruhuna aykırı bir şekilde reddedilmiştir” diyen Kılavuz, 2 milyonluk kentte forma göğsüne sponsor bulamadıklarını söyledi. Taraftar yasağına değinen Kılavuz, yaşadıkları bazı sorunları şöyle ifade etti: “Dünya rekoru bizde olan taraftar yasakları, genelde kırmızı sesli hakem düdükleri, hemen hemen tüm maçlarda rakip takımların ve deplasman şehirlerin milli maça çıkan motivasyonları, maçlarda rekabet koşullarının ortadan kaldırılarak 11 kişiye karşı mücadele edebilmeye fırsat verilmemesi.”

Kulüp başkanı kongre tarihinin pandemi süreci ile ilgili olarak mevcut genelge çerçevesinde yasal zorunluluktan ötürü 2-9 Ağustos 2020 alındığını açıkladı.

Klavuz sözlerini, “Geldiğimiz nokta itibariyle bu sezon tüm futbolcu alacakları ciddi indirimler yapılarak sezon bitmeden kapanmıştır. Geleceğe dair ciddi bir ekonomik disiplinle kulübümüzün borç yükü ciddi oranda azaltılmıştır. Bu sürece katkı sunan başta As Başkanımız olmak üzere emeği geçen yönetici arkadaşlara teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir Amedspor için amasız ve şartsız kongre sürecine sahip çıkmak tarihsel görev olacaktır. Amedspor sevdasının umut ağacını yeşertmek için her zamankinden daha fazla ‘Biz’ olabilmeliyiz. Sürecimizin terazisi vicdan olmalıdır. Yapılacak her iş ve söz kulübümüze fayda-zarar terazisinde tartılmalıdır. Başta bizler olmak üzere herkes gelecek için sürece özeleştirisel yaklaşabilmelidir. Sportif başarı önemlidir. Bundan daha önemlisi Amedspor’un bir takımdan ötesine geçebilmesidir. Amedspor bu toprakların tarihi ve kültürel değerlerine saygılı, milyonların gönlüne taht kurarak şampiyonluk kupasına hak kazanmıştır. Bunu yarınlara daha güçlü taşımak hepimizin görev ve sorumluluğundadır” diyerek noktaladı.