Diyarbakır’da, geçen Cumartesi günü Amedspor ile Sakaryaspor arasında oynanan  maç sonrası bazı  basın-yayın organlarının Amedspor sporcularını hedef göstermesine dönük Amed Sportif Faaliyetler Külübü, basın toplantısı yaptı.

Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’nde yapılan toplantıya, Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş ve yönetim kurulu yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Karakaş,  Sakaryaspor maçının ardından sporcuları hakkında medyada çıkan haberleri yalanladı.

‘PLANLI BİR ŞEKİLDE TAHRİK ETMEK İSTEDİ’

Maçta, İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlü'nün yaptığı ülkücü hareketinin sporcuları ve taraftarları tahrik ettiğini vurgulayan Karakaş, “Adı geçen sporcu bununla kalmayıp attığı golden sonra yedek kulübemize giderek yine yaptığı el kol hareketlerine devam etti. Adeta sporcu ve taraftarlarımızı planlı bir şekilde tahrik etmek isteyen bu sporcu maç süresince bu hareketlerine devam etmiştir” dedi.

Sporcunun yaptığı hareketler maçın sporcular arasında gergin geçmesine zemin hazırladığının altını çizen Karakaş, “Yine rakip takım ve takımın yayıncı kuruluşu Tv264, sporcumuz Mansur Çalar'ın elinde jilet olduğu ve jilet ile rakip sporcuları yaraladığı şeklinde algı operasyonu başlatmışlardır” dedi

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Yapılan algı operasyonun gerçeği yansıtmadığını ve Amedspor Kulübünü hedef haline getirdiğini kaydeden Karakaş, yaptığı hareketler ile maçın gergin geçmesine neden olan Dilaver Güçlü hakkında Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Spor sahalarında toplumu ayrıştıracak kin ve nefretin oluşumuna yol açan davranışları kınayan Karakaş, yeşil sahalarda kardeşliğin ve dostluğun yeşermesini diledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı