Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, kendi sahasında ağırladığı Pazarspor’u 4-0 mağlup ederek, 3 puanın sahibi oldu.

Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Kulüp Eş Başkanları ve çok sayıda taraftarın izlediği karşılaşmaya Amedspor futbolcuları, “Kadına Yönelik Şiddeti ve Kadın Cinayetlerini Durduralım!” pankartıyla çıktı.

MOR TRİBÜN

Seyrantepe Amedspor Şilbe Tesisleri’nde yapılan maçta kadınlar için mor tribün oluşturuldu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada sık sık zılgıt sesleri yükseldi ve “Jın Jîyan Azadî” sloganlarıyla Amedspor takımına destek sunuldu.

Maça ayrıca Cizrespor taraftarları da katılarak, Amedspor lehine tezahüratta bulundu.

AMEDSPOR 4 - 0 PAZARSPOR

Amedspor- Pazarspor'u, 7. dakikada Samet Yeniceli, 9. dakikada Sedat Şahin, 49. dakikada Nezir Özer ve 68. dakikada da Kamil İçer'in attığı gollerle maçı 4-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Amedspor futbolcuları, yoğun ilgi gösteren taraftarları ile galibiyet sevincini paylaştı.

GALİBİYET KADINLARA ADANDI

Maçın ardından Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, destek amaçlı tirbünleri dolduran kadın, çocuk ve gençlere teşekkür ederken; Amedspor Kulübü Eş Başkanı İhsan Avcı ise bu haftanın anlamı nedeniyle takımın kadına yönelik şiddete karşı sahaya çıktığına dikkat çekti. Galibiyeti 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar haftasına girilmesi nedeniyle kadınlara adadıklarını söyleyen Avcı, “Kadınlara yönelik geliştirilen şiddeti ve katliamları kınıyoruz.” dedi.

Avcı, “Bundan sonraki haftalarda da özellikle kadın taraftarlarımızı tüm maçlarımıza bekliyoruz. Centilmence ve dostça bir maç oldu. Pazarspor bizim için aynı zamanda bir kardeş takımdır. Onlara kalan maçları için ligde başarılar diliyorum,” dedi.

(Demokrat Haber)