Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Spor Toto Süper Lig’inde yapılan hakem hataları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koç, “Fenerbahçe’nin tarihi mücadelelerle doludur. Eski tarihte işgal güçlerine, yeni tarihte FETÖ’ye fırsat vermeyen Fenerbahçe, her daim hakkını koruyacak kuvvet ve kudrete sahiptir” dedi.

Koç, ‘TFF Başkanı Demirören’in şirketinin İddaa ihalesini kazandığı iddia ediliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna cevap olarak, “Futbol Federasyonun başkanı ile bu işi yapan şirket aynı aile bile olmamalı, bırak aynı şirketi. Yıldırım Demirören, başkanlığa devam etmemeli” ifadelerini kullandı.

‘ANLATACAKLARIMIZ ÇOK DAHA DERİN’

Koç, hakem hatalarına ilişkin şunları dedi:

“Kayserispor maçında hakemin gözlerine, vücut diline bakın. Maç bitince hakem orta sahada bekler biliyorsunuz. O maçta hakem oyuncularla beraber tünele girdi. Artık bir şey mi arıyordu bilmiyorum ama aradığını buldu, Tolgay’a 2. sarıdan kırmızı kart verdi. Pek çok takımın onlarca maçında hakem hatası oluyor, sadece biz yaşamıyoruz. Burada olmamızın sebebi, anlatacaklarımız çok daha derin. Bu konuşmayı yapıyor olmaktan dolayı üzgünüm. Sezonun ilk yarısında aldığımız sonuçlara, içinde bulunduğumuz kabul edilemez duruma kılıf arama çabasında değiliz. Bu durumun sorumluluğunu zaten alıyoruz. Gündem değiştirmek için burada değiliz.” 1-2 hakem hatası, verilen-verilmeyen goller hiç değil. Biz tribünlere oynamak için, mazeret yaratmak için konuşan insanlar değiliz. Resmin bütününe baktığımızda, Fenerbahçe’ye karşı son 4 hafta gösterilen sistematik yaklaşımı belirtmek.”

‘TÜRK FUTBOLU LOBİLERLE YÖNETİLMİŞTİR’

TFF’ye yönelik eleştirilerde bulunan Koç şöyle devam etti:

“TFF’nin yapılanma şekline girelim. Türk futbolu adaletten, her takıma eşit mesafede durmaktan çok uzak yönetilmektedir. Bu 3-5 günün konusu değil. Türk futbolu 90’lı yılların sonundan bugüne dek lobilerle yönetilmiştir. Çok yakın zamanda kendi takımlarına 1-2 maçta haksızlık yapıldığı iddiasıyla TFF’den istifa edip, sonrasında artık ne olduysa sadece 24 saat içinde geri gelip ‘Camiama en iyi şekilde hizmet etmek için geri döndüm’ denmesi son derece düşündürücüdür. Tamamen bağımsız olması gereken MHK’nin konumu ve işleyiş şekline gelelim. MHK’nin bizzat kulüpler tarafından oluşturulması gerektiğini düşünüyor, öneriyoruz. Hakemlerin ödül ve ceza sistemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu kamuoyuna fazla yansımaz ama hakemler, çok ince mesajları olan bu ceza ve ödüllerle yönlendirilmeye açıklar.