3-5 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Spor Kompleksinde “Beylikdüzü Rhythmic Cup” adıyla ritmik Cimnastik turnuvası düzenlendi. Cimnastik Federasyonunun onayladığı, Beylikdüzü Belediyesi’nin de desteklediği turnuvaya büyük çoğunluğu 5-8 yaş aralığında 8 ülkeden, yaklaşık 300 ritmik Cimnastikçi katıldı. Başarılı geçen organizasyonu pek çok yazılı ve görsel basın temsilcisi takip etti. Turnuvanın ardından Akit gazetesi organizasyonla ilgili olarak oldukça kapsamlı, bilgilendirici, habercilik ilkelerine saygılı bir haber yaptı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra bu haber yayından kaldırılıp yerine turnuvada “Ramazan günü çocukların teşhir edildiği” (turnuva Ramazan başlamadan önce düzenlenmişti) ve “rezil görüntülere sahne olunduğu”nu iddia eden başka bir haber kondu, ritmik jimnastik sporcusu kız çocuklarının fotoğrafları sansürlenerek verildi. ( https://www.yeniakit.com.tr/haber/ramazani-boyle-karsiladilar-yine-chp-yine-cocuk-teshiri-743408.html )

Haber Cimnastik camiasında infial yarattı, bazı haber sitelerinde eleştirel haberler yapıldı. Akit gazetesi konuyla ilgili kendisine ulaşan yetkili ve velilere terbiye sınırlarını aşan bir üslupla cevap verdi. Haber halen yayından kaldırılmadı.

Demokrat Haber’e ulaşan yetkili ve veliler haberin hala yayında olmasını, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin konuyla ilgili ısrarla sessiz kalmasını eleştirdi. Türkiye Cimnastik Federasyonunun da, aradan geçen bunca süreye rağmen, bu son derece yaralayıcı haberi kınayan hiçbir açıklama yapmamasının, haberi yayından kaldırtmak için bir girişimde bulunmamasının, idareci, sporcu, antrenör, hakem ve velilerden tepki çektiğini ilettiler.