Galler Premier Ligi ekiplerinden Carmarthen Town'ın teknik direktörü Mark Aizlewood, 55 yaşında futbolcu olarak sahalara dönmeye hazırlanıyor.

Galler basınına açıklamalarda bulunan Aizlewood, takımının 8 Kasım Cumartesi günü Rhyl ile deplasmanda yapacağı 13. hafta maçında futbolcu olarak görev yapabileceğini belirtti. Kadro oluşturmakta güçlük çektiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Fazla seçeneğim yok gibi gözüküyor. İki cezalı, birçok da sakat oyuncumuz var. İşlemler yetişirse kendimi kadroya alabilirim. Geniş bir kadroya sahip değiliz. Son olarak geçen hafta kadroda yer vermek zorunda kaldığım iki antrenörümden birisi 25 dakika görev aldı" değerlendirmesinde bulundu.

Zorunlu oldukları için böyle bir yönteme başvuracaklarını hatırlatan Aizlewood, "İyi, kötü bir tanınmışlığım var. Bu yüzden reklamımı yapmak gibi bir amacım yok. Bir sakatlık olduğunda ya da son dakikalarda skoru korumak amacıyla oyuna girebilir, belki de gole giden bir topu engelleyip takıma faydalı olabilirim" ifadelerini kullandı.

Futbolculuk kariyerini 2002'de sonlandıran Aizlewood, İngiltere liglerinde Leeds United, Charlton Athletic ve Cardiff City gibi takımların formasını giydi. 27 yıllık futbolculuk döneminde savunmada görev yapan Aizlewood, Galler Milli Takımı'nda da 39 kez görev yaptı.

Aizlewood, takımının Rhyl ile karşılaşacağı maçta oynaması durumunda Galler Premier Ligi tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu olacak. Daha önce 2010'da teknik direktörlüğünü yaptığı Porthmadog formasını giyerek sahaya çıkan 53 yaşındaki Tomi Morgan, Galler ligindeki rekoru elinde bulunduruyor.

Ligde 12 hafta sonunda 20 puan toplayan Carmarthen Town, lider The New Saints'in 10 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. (Hürriyet)