Derbi gibi derbi oynandı Kadıköy'de... Gol yağmuruna dönen ilk yarıyı Beşiktaş 3-2 önde kapatırken, nefes kesen ikinci yarının ardından tabelada 3-3 yazıyordu. Derbide Meireles ve Necip Uysal kırmızı kartla oyundan atıldı.

Kadıköy'de son yılların en unutulmaz maçlarından birisi yaşandı... Tam 6 golün atıldığı, 2 kırmızı kartın çıktığı derbide 3-3'lük sonuçla puanlar paylaşıldı.

Derbinin ilk dakikalarında iki takım da topun kontrolünü ele geçirmekte zorlandı.

Karşılıklı top kayıplarının ardından ilk tehlike Fenerbahçe'den geldi. 7. dakikada Meireles, Dirk Kuyt'ı savunmanın arkasına kaçırdı ancak kaleci Tolga Zengin hızlı davrandı ve Kuyt'ın önünde topu kontrol etti.

Derbide eşitliğin bozulması ise fazla uzun sürmedi. Hugo Almeida'nın uzun pasına sol taraftan hareketlenen Olcay Şahan, çok şık bir çalımla Gökhan Gönül'ü oyundan düşürdü. Volkan'la karşı karşıya durumda köşeye net bir vuruş yapan Olcay, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe'nin bu gole cevabı da gecikmedi. Bu kez Caner Erkin'in uzun pasıyla başlayan atakta, Moussa Sow çok iyi kontrol edip kaleyi düşündü. Sow'un sert şutu Tolga Zengin'den dönerken, bu topu tamamlayan Emmanuel Emenike, skoru 1-1'e getirdi.

Beraberlik golünden sonra Fenerbahçe tempoyu çok artırdı. Önce 20'nci dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Emenike, karşı karşıya durumda köşeye bıraktı ancak Tolga parmaklarıyla kornere çeldi. Daha sonra 22'nci dakikada ise Fernandes'in hatasında topu önünde bulan Mehmet Topal, müsait durumda üstten auta yolladı.

Derbide 30. dakikaya girene kadar Beşiktaş savunması, çıkarken çok önemli pas hataları yaptı ancak Fenerbahçe'nin hücum oyuncuları bu fırsatlarda tehlike yaratamadı.

Mücadelenin 30. dakikasında ise maçın kırılma anlarından birisi yaşandı. Meireles'in Veli Kavlak'a yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ancak bu karttan 7 dakika sonra Fenerbahçe'nin üstünlük golü geldi.

Alper Potuk'un ara pasına hareketlenen Emenike, müsait durumdaki Moussa Sow'a bıraktı. Sow da boş kaleye topu göndererek, 37'de takımını derbide 2-1 öne geçirdi.

Fakat derbinin ilk yarısında tempo düşmedi. Fenerbahçe'nin golüne cevap vermek isteyen konuk takım Beşiktaş, 43. dakikada beraberliği sağladı. Oğuzhan'ın pasıyla hareketlenen Veli Kavlak, Hugo Almeida'nın önüne bıraktı. Almeida da çok şık bir vuruşla Volkan Demirel'i avladı ve skoru 2-2'ye taşıdı.

Çılgın derbinin ilk yarısının sonunda Beşiktaş öne geçmeyi başardı. Almeida ile Gökhan Töre'nin verkaçları sonrasında topla buluşan Oğuzhan, sağ çaprazdaki Almeida'ya bıraktı. Portekizli golcü de çok sert vurdu ve takımını 3-2 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı da bu sonuçla tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısına ise Fenerbahçe'nin yakaladığı gol pozisyonları ile başlandı. Önce 49'da Bruno Alves'in etkili frikiğini çıkaran Tolga Zengin, 58'de ise Kuyt'ın yüzde yüzlük gol vuruşunu ayaklarıyla çıkarıp kalesinde devleşti.

63 ve 66. dakikalarda ise Fenerbahçeli oyuncuların Beşiktaş ağlarına gönderdiği toplar gol değeri kazandı. Önce Sow'un pozisyonunda ofsayt, Emenike ile Tolga Zengin'in ikili mücadelesinde ise faul kararı verildi.

Maçın 69. dakikasında Beşiktaş'ta 10 kişi kaldı. Taç çizgisinde Caner'i çeken Necip Uysal, ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe baskısı, daha da arttı. 77. dakikada sağ kanattan Caner'in kullandığı serbest vuruşta Kuyt'un üzerinden atladığı top, Tolga Zengin'in yüzünden döndü ve yüzde yüzlük gol tehlikesi Beşiktaş savunması tarafından uzaklaştırıldı.

Sar-lacivertliler'in baskısı da 83'üncü dakikada sonuç verdi. Caner Erkin, kullandığı kornerin dönüşünde yeniden topla buluştu ve ceza sahasına ortaladı. Oraya arka taraftan iyi gelen Dirk Kuyt, yaptığı kafa vuruşuyla skora 3-3'lük dengeyi getirdi.

Son dakikalarda ise Beşiktaşlı oyuncular, yakaladığı kontra atakları değerlendiremedi ve nefesleri kesen derdi 3-3'lük eşitlikle sona erdi.

FENERBAHÇE: 3 - BEŞİKTAŞ: 3

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Meireles, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 87 Selçuk Şahin), Kuyt, Sow (90 1 Webo), Emenike

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 74 Motta), Veli Kavlak (Dk. 50 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 82 Mustafa Pektemek)

Goller: Dk. 9 Olcay Şahan, Dk. 43 ve 45 1 Almeida (Beşiktaş), Dk. 12 Emenike, Dk. 37 Sow, Dk. 83 Kuyt (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 30 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 69 Necip Uysal (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 42 Ersan Adem Gülüm, Dk. 48 Oğuzhan Özyakup,Dk. 66 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 57 Kuyt, Dk. 72 Emenike, Dk. 76 Alper Potuk (Fenerbahçe)

(NTV SPOR)