İstanbul Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda dün akşam Fenerbahçe’nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan gergin derbi sonrasında Fenerbahçeli bir taraftar öldürüldü.

Genç Fenerbahçeliler adlı taraftar grubunun üyesi belirtilen Burak Yıldırım’ın Edirnekapı Metrobüs durağında Galatasaraylı iki taraftar tarafından bıçaklandığı ve hayatını kaybettiği duyuruldu.

'HİÇBİR TARTIŞMA OLMADI'

Burak Yıldırım’ın yanında olan bir arkadaşı olayı şöyle anlattı:

“Stattan çıktık. 10 kişiydik. Gaziosmanpaşa’ya dönüyorduk. Söğütlüçeşme’den metrobüsle Edirnekapı’ya geldik. Metrobüsten önce o indi. Bu sırada Galatasaraylı iki taraftar, seslendi. Kalbinin altından bıçağı soktu. Hiçbir tartışma olmadı. Saldıranların ikisinde de Galatasaray forması vardı. Evimize gidecektik.”

Kaçan iki saldırganın 20-25 yaşlarında oldukları ve üzerlerinde sarı-kırmızılı forma bulunduğu iddia edildi.

Olay yerinden geçen bir Galatasaray taraftarı, "Bu bir kan davası değil, bir cahillik. Yazık olmuş Allah rahmet eylesin. Ben Galatasaray taraftarı olarak bu olayı kınıyorum. Böyle bir zihniyet kimseye yakışmıyor. Şu an dondum ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke olmasaydı" dedi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

FENERBAHÇE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bu arada, Fenerbahçe kulübü olayla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Taraftarımız Burak Yıldırım'ın, bu akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray lig maçı sonrası evine giderken, Edirnekapı Metrobüs Durağı'nda, bir grup tarafından, hunharca katledildiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Terörün renginin olamayacağı gerçeğiyle birlikte, bu vahim olayın dikkatle ve ısrarla takipçisi olacağımızı bildirir, Burak Yıldırım'a Allah'tan rahmet; acılı ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz."