Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) önüne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘380 bin tasarruf sahibinin deprem anında soyulduğunu’ belirterek sorumluları istifaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ün de ‘saraydan gelen talimat’ nedeniyle kendisiyle görüşmekten vazgeçtiğini de kaydetti.

SPK önünde konuşan CHP lideri, şunları anlattı:

*Deprem bölgesine gitmeden önce Sermaye Piyasası Kurulu’na geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiğini, ayrıntıları sayın başkandan öğreneceğimi ifade etmiştim. Deprem bölgesinden dün gece geldim, bugün sabah leyin buradayım. 

*Önce ‘Sayın başkan görüşecek’ diye aldılar; fakat sonra başkan görüşmekten imtina etti. Anladığım kadarıyla saraydan gerekli izni alamadı. 

*Şunu açık ve net ifade etmek isterim. Hiçkimsenin soyulmasına izin vermek gibi bir geleneğimiz asla yoktur.

Hele hele daha molozlar temizlenmeden, enkaz altında insanlar yatarken deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem.

*Deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 380 bin tasarruf sahibi soyulmuştur. Deprem sırasında bir insanın soyulması ne demektir. Ve bu bir kurumun şemsiyesi altında yapıyorsa bu herkesin itiraz etmesi gereken bir tablodur. 

*Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarırım diye mücadele ederken, insanlar nasıl geçiniriz diye çadır beklerken bu 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum.

*Açık ifade ediyorum; başkan istifa etsin! İstanbul Menkul Kıymetler Borsa’sı ne gerekiyorsa yapsın; onlar da istifa etsinler. 

*Soyulan bütün depremzedelerin paralarının iade edilmesi lazım. Arkadaşlarımızla burada olmamızın temel nedeni de bu zaten; soyguna izin vermeyeceğiz, yeter! Yeter artık, bu ülkede herkes soyulacak mı?