Saadet Partisi Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi çağrısını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Karamollaoğlu, “Diyorlar ki, ‘Siz teröristleri destekliyorsunuz.’ Hadi oradan be. Teröre esas analık yapan siz değil misiniz?” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, “medya ambargosu”na karşı başlattığı e-miting programlarının 5’incisini Ankara’da düzenledi. Sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan e-mitingde bir konuşma yapan Karamollaoğlu, “Başkaları için çekişmek için değil, problemlere çözüm üretmek için buradayız” dedi.

KUTUPLAŞMAYI SEVGİ VE ŞEFKATLE AŞACAĞIZ

Nergis Demirkaya'nın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, siyasette kabul edilemeyecek bir gerginlik olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bu kutuplaşma kalkmadan memlekete huzur gelmez. Kalkınsak da huzur gelmez” dedi. Sevgi, şefkatle yaklaşımın kutuplaşmayı ortadan kaldıracağını anlatan Karamollaoğlu, adaletin önemine dikkat çekti. “2 yıl geçmiş olmasına rağmen bir problemi çözmeyi beceremedikleri için OHAL’de seçime gidiyoruz. Böyle bir mantık, yönetim anlayışı olmaz. Adalet mülkün temelidir” dedi.

FENERBAHÇE SENDROMU YAŞANACAK

Seçim sonuçları için iddialı konuşan Karamollaoğlu, “Birinci turda geleceğiz, ikinci turda daha yüksek oyla geleceğiz” dedi. Ali Koç’un büyük farkla seçildiği Fenerbahçe Kongresini hatırlatan Karamollaoğlu, “Yakında bir Fenerbahçe sendromu yaşandı. Çok fazla ümit beslerseniz, sonra tam şok olursunuz. Bu seçimlerde aynı şekilde sendrom yaşanacak. Saadet Partisi kimsenin tahmin etmediği kadar büyük bir başarı ile iktidara gelecek. Size gaz vermek için söylemiş olabilirim ama emin olun ben buna inanıyorum” dedi.

ÇADIR YIKANLARIN YARISI BİZE OY VERECEK

Partisinin seçim stantlarına dönük saldırıları eleştiren Karamollaoğlu, “İstanbul’da bizim çadırlarımızı yıktılar. Emin olun, kalbinde şu kadarcık inanç varsa, o çadırı yıkanların yarısı bize oy verecek, ‘bana bu zilleti yaşatmayın’ diye. Bir hukuksuzluk yaptığını, yanlış yaptığını biliyor, işinden uzaklaştırılmamak için yaptığını biliyor” dedi.

‘SİZ KİM TERÖRLE MÜCADELE KİM!’

Karamollaoğlu, HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiği yönündeki sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen eleştirilere de cevap verdi. Karamollaoğlu şunları söyledi:
“Siz teröristleri destekliyorsunuz” Hadi oradan be. Teröre esas analık yapan siz değil misiniz? Çözüm süreci dediniz sonra terör geldi. On sene ’28 Şubat’la müdahale edeceğiz’ dediniz, bugün bununla karşılaştık. Bugünkü terörle karşılaştık 15 Temmuz’da. Siz kim terörle mücadele etmek kim. Terörle mücadele adalete adanmış beyinlerle yapılır. Siz kim terörle mücadele değil. Ne demişiz, Demirtaş ile ilgili ‘Aday oldu mu, oldu. Aday olması için engel bulundu mu? Bulunmadı? Bu adam neden hapiste? ‘Şimdi siz gelirseniz, bütün teröristleri serbest bırakırsınız!’ Değil. Siz bütün masum insanları teröristlerle beraber hapse atıyorsunuz. Esas zulüm burada işte. Adalet olmadan devlet olmaz. Mahkeme kararı olmadan işinden aşından uzaklaştırıp bir kısmını hapse atacaklar. Siz bunların yaparken hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Sizin 15 yıl içinde bitiremediğiniz problemleri emin olun 1 yıl içinde çözeriz.”

Karamollaoğlu konuşmasının ardından sosyal medya hesapları üzerinden gelen soruları yanıtladı.