Karadenizli müzisyen Apolas Lermi ve Dersimli tiyatro sanatçısı Yılmazcan Şare ortak bir çalışmaya imza attı.

Daha önce Zazaca (Kırmancki) müziğin önemli temsilcilerinden Mikail Aslan ile bir halk şarkısını düet yapan Lermi, bu kez Yılmazcan Şare’nin sözlerini yazdığı “Laze Mı (Oğlum)” isimli şiiri besteleyip seslendirdi.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde çekilen klibin yönetmenliğini Murat Davulcu üstlendi. Klibin konusu yaşanmış bir hikayeye dayanmakta. Oğlu gurbette öldürülen ve bugün 103 yaşında olan Beser Özata’nın acısı anlatılmakta.

Yenilikçi ve kendine has çalışmalarıyla bilinen Apolas Lermi, “Coğrafyalar farklı olsa da yaşanan acılar çok ortak. Biz aslında birbirimize kenetliyiz. Bu yakınlığı pekiştirmek ve halklar arasına sokulmak istenen olumsuz algıları pozitif değerlere dönüştürmek için böyle çalışmalar yapıyorum. Dersimle olan ilişkim turistik bir ilişki değil. Bu sadece bir şarkıya sığdırılacak bir ilgi değil. Sonrasında da benzeri çalışmalar yapmayı planlıyorum. Bu çalışmayı da Munzur’un yitik çocuklarına ve bütün Anadolu halklarına armağan ediyoruz” dedi.

Zazaca (Kırmancki) sözlerin sahibi ve klibin oyuncusu Yılmazcan Şare; “Bunun bir başlangıç olmasını diliyorum. Eserin Karadeniz’de de Dersim’de de yankısı olur umarım. O yaşlı kadının içindeki ağıt Karadeniz müziğiyle harmanlandığı zaman eminim ki dostluğumuza, kardeşliğimize katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.

Klibin yönetmenliğini yapan Murat Davulcu ise, “Daha önce de Tunceli’de Apolas ile klip çekmiştik. Burayı çok sevdim. Klipte bir annenin yalnız kalışını aktarmaya çalıştık. Karadeniz müziğinin Zazaca ile buluşması son derece güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Çalışma tüm dijital platformlarda yayında.