Sedat Peker dün yayınladığı 5. videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu ve Sadık Soylu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Soylu'nun danışmanının 1 milyon 600 bin liralık arabaya bindiğini, Trabzon'da 5 milyon liralık ev yaptırdığını öne süren Peker, şu iddiaları gündeme getirdi:

"Danışman maaşı ne kadar, en fazla 10 bin lira değil mi? Bir de akrabası var Sadık Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hiç çıkmaz. Sadık Soylunun telefonundan Çevre Bakanlığı'ndaki bürokratlar günde kaç kere aranıyor, bir bakın. Bundan büyük delil mi olur? Orada bir görevi yok, nasıl olur da imar geliştirmelerin hepsi onun elinden geçiyor?"

DANIŞMANDAN YANIT

Ali Faik Hacıoğlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Peker'e yanıt verdi. Hacıoğlu açıklamasında, "Ben Ali Faik Hacıoğlu, hayatımda eroin, kokain satmadım, kimseyi öldürmedim, kimsenin malına çökmedim. Devletime, milletime ihanet etmedim. Devletimi yabancı servislere satmadım" ifadelerini kullandı.

Söz konusu evin yapımını ailesiyle birlikte, İçişleri Bakanlığı danışmanlığına getirildiği 2016 yılında tamamladıklarını söyleyen Hacıoğlu, evin ifade edilen rakamın 6'da birine mal edildiğini öne sürdü.

Peker'in gündeme getirdiği aracı ise '1 yıl önce yarısını borçlanarak 877 bin TL'ye aldığını' belirten Hacıoğlu, bir süre önce de 'borçlarını ödemek için' satışa çıkardığını iddia etti.