İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması gerektiğini’ söyleyen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik’e yanıt verdi.

Bilecek’in OHAL ile ilgili açıklamasına tepki gösteren Soylu, “birilerinin üfürmesiyle söylediğini” savundu.

Trabzon’da bir otel açılışında konuşan Soylu, ‘OHAL’in Türkiye’yi uluslararası alanda kötü gösterdiğini’ ifade eden Bilecik’e şunları söyledi:

“Bir cümle de olağanüstü hal ile ilgili söylemek istiyorum. Geçen gün TÜSİAD Başkanı olağanüstü halin kalkması gerektiğini söylüyor. Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütlerinden birisinin başkanı. Bir sorun bize bakalım? Türkiye niye OHAL’de ve bu OHAL kime? Soruyor musun? Ama birilerinin üfürmesiyle beraber Türkiye’nin OHAL şartlarını ortadan kaldırılmasını istiyorsun. Tam FETÖ ile mücadele ettiğimizin ortasında.”

TUSİAD BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik şöyle konuşmuştu:

“Hiçbir ekonomik kazanımın demokraside ilerleme sağlamadan kalıcı ve sürdürülebilir olamayacağını biliyoruz. Hukuk, demokrasi ve özgürlükler toplumu olmadan; katma değer ve istihdam yaratmaktan, nitelikli yatırım çekmekten veya etkin girişimlerin yeşerdiği ülke olmaktan bahsetmemiz mümkün değil. Normalleşmeye dönük hızla adımlar atmalıyız.

Bazı yabancı paydaşlarımızdan Türkiye’ye gelmelerinin zorlaştığı, sözleşme imzalamalarının kurum içi mevzuatları gereği mümkün olmadığı, seyahat ve sağlık sigortası yapamadıkları gibi şikâyetlerle karşılaşıyoruz. Bizler ihracatımızı artırmaya, ticari ilişkilerimizi geliştirmeye çalışırken, ticari ortaklarımız mal tedarikinde bir risk olur mu acaba diye düşünebiliyorlar. Bunlar maalesef yurtdışındaki algının buradakinden farklı olduğunu gösteriyor.”