İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında gündemdeki konular hakkında konuştu.

İstanbul'da bombalı saldırının engellendiğini söyleyen Süleyman Soylu, “Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Emniyet istihbaratımıza ve İstanbul polisimize teşekkür ediyorum. PKK terör örgütü elemanları 5 kilo patlayıcı getirdiler, polisimizin otogardaki dikkati sayesinde bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı tespit edildi. Bunu yerleştiren teröristler yakalandı” diye konuştu.

Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında 17 Mayıs'a kadar uygulanacak tam kapanmaya da değinen Soylu, “Kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. Milletimiz, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye'yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmışlardır. Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Bütün üretim şartları düşünülerek hareket ediliyor” dedi.

'GEÇEN KISITLAMADA DA BU TARTIŞMAYI YAPTIK'

“Kapanma olmasaydı bayram için hareketlilik olacaktı” diyen Soylu, “Aşılar sayesinde haziran sonunda iyi bir noktada olacağız” ifadelerini kullandı.

Tepki çeken kapanma döneminde alkol satışı yasağı kararının doğru olduğunu savunan Bakan Soylu, “Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var. Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık” dedi.

'REZERVASYONUNU KAPANMADAN ÖNCE ALANLAR PERŞEMBE GÜNÜ GİDEBİLİR'

Seyahat izin belgesi başvurusunun internet üzerinden yapılabildiğini hatırlatan Süleyman Soylu, “E-başvuru bakanlığın internet adresinden yapılabiliyor. Çalışmak zorunda olanlar e-başvuruyla izin alabilecekler. Cenazeler için kolaylıklar getirildi. Otel rezervasyonunu kapanmadan önce alanlar perşembe günü gidebilirler. Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar” şeklinde konuştu.

THODEX SORUŞTURMASI: 2 MİLYAR DOLARLIK BİR BULGU SÖZ KONUSU DEĞİL

Kripto para borsası Thodex'e yönelik dolandırıcılık soruşturmasına da değinen Soylu, “82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var” dedi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını hatırlatan Soylu, “Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz kırmızı bülten kararı Adalet Bakanlığı'na iletildi. Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor, soruşturma yürüyor” ifadelerini kullandı.

Özer'in 2 milyar dolarla birlikte yurt dışına kaçtığı iddiasının doğrulanmadığını belirten Soylu, şunları söyledi:

“Biz üniversite 4'teyken 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e kadar yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık. Özellikle bilirkişilerin çağrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar diye. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. Burada böyle bir avukat dile getirdi 2 milyarlık dolar öyle kaldı. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil.”