İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı konferans salonunda partililere hitap etti.

Her afette halkın yanında olduklarını söyleyen Süleyman Soylu, “deprem, sel, yangın yerinde hemen milletle birlikte olduklarını ve güçlü bir Türkiye yönetimi ortaya koyduklarını” belirtti.

'AK PARTİ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ'

AK Parti kadrolarının 20 yılda “büyük bir devrim gerçekleştirdiğini” savunan Soylu, şöyle konuştu:

“Türkiye'de çok şeyler gördü. Bir başbakanın idam edildiği hikayesiyle beraber yürüdük. Hepimizi korkuttular. Anneler, çocuklarını siyasete sokmak istemediler. Milletin iradesiyle ve siyasetle Türkiye'nin kendi özgürlüğüne kavuşmasını engellemek için üzerimize vesayet koydular. Bizi birbirimize düşürdüler. Amerika'dan, Avrupa'dan bize parmak salladılar. 'Siz yapamazsınız, siz terörle mücadele etmek için yurt dışına çıkamazsınız, sınırları aşamazsınız, siz istediğiniz gibi karar veremezsiniz' diye bizi küçümsemeye, aşağılamaya çalıştılar. Hep siyasetin önünü kesmeye çalıştılar. Siyasetin önünü keserken demokrasinin, milli iradenin ve ayın zamanda milletin önünü kesmeye çalıştılar. Bunu kırmak zordu. AK Parti kurulduğu günden itibaren bunu kırmak için mücadele yaptı.”

“AK Parti'nin sadece şehir hastaneleri, dünyanın en büyük havalimanı, barajlar, yollarla devrim yapmadığını” söyleyen Soylu, “AK Parti başka bir devrim yaptı. Türkiye'yi küçültmeye çalışanlara, Türkiye'ye özgüven kaybettirmeye çalışanlara, 'Siz yapamazsınız' diyenlere karşı bütün tehditleri itti ve 'Biz gerçekleştiririz' diyerek devrim gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

'ARAŞTIRMALARDA 24-25 PUANI GÖREMİYORLAR'

Partililerin "Vur vur inlesin, Kılıçdaroğlu dinlesin" şeklindeki tezahüratına, "Ben ne Kılıçdaroğlu'na vurayım, millet 10 senedir vuruyor, anlamıyor. Ben ne diyeyim..." şeklinde karşılık veren Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri diyorlar ki 'Biz 2023'te iktidara geleceğiz'. Hesap yapıyorlar, anketlerden araştırmalardan bahsediyorlar. AK Parti ilk seçime 34,5 ile başladı ve birçok seçimde CHP ile karşı karşıya geliyor. Bir tek CHP yöneticisi çıksın desin ki bugün, 'Biz araştırmalarda yüzde 24-25 puana ulaştık.' 24-25 puanı daha göremiyorlar. Tam 20 yıldır muhalefetteler, biz 20 yıldır iktidardayız. Millet bizimle beraber. Onlara da bir arpa boy yol aldırmıyor. Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı nasıl becereceksin Kılıçdaroğlu... Bir söz söyleyeyim de kulağına küpe olsun o belediye başkanların var ya, hani uğraştığın belediye başkanları var bilesin onlar sadece senin değil milletin kuyusunu da kazıyorlar. Onların yapamadıklarından dolayı 2023'te bu millet sana ayrı fatura kesecek."