İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam BBN Türk TV’de katıldığı yayında, 2018 yılındaki bir törende dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile çarpışmasını anlattı.

Soylu, “Geçen gün yine 29 Ekim vesilesiyle oradaydık. Orada insanlar birbirleriyle çarpışabilirler. Bu insani bir şey. Allah korusun, tekrar başımıza gelir diye endişe ediyorum” dedi.

Programda, Bakan Süleyman Soylu'ya 2018 yılında Anıtkabir’de katıldıkları bir törende Berat Albayrak'la omuz omuza çarpışma anları soruldu. Bunun insani bir durum olduğunu ifade eden Soylu, “Geçen gün yine 29 Ekim vesilesiyle oradaydık. Orada insanlar birbirleriyle çarpışabilirler. Bu insani bir şey. Allah korusun, tekrar başımıza gelir diye endişe ediyorum” dedi.

'ÇEMKİRMEK, ÇEKİŞTİRMEK...'

“Berat Albayrak’a niye omuz attınız?” sorusuna Bakan Soylu’nun cevabı şöyle oldu:

“Ya inanın şöyle yürüyorum. Geçen gün yine 29 Ekim vesilesiyle oradaydık. Orada insanlar birbirleriyle çarpışabilirler. Bu insani bir şey. Allah korusun, tekrar başımıza gelir diye endişe ediyorum. İnsan korkmaz mı? Sizin korkularınız yok mudur yani? Atıyorum, terör örgütünden korkmam, dağa çıkmaktan korkmam, kediden köpekten korkmam, severim. Ama başka işlerden insan korkar. Bundan korkuyorum, korkarım yani. Çünkü yanlış. Tezvirat, dedikodu bu tip şeyleri çemkirmek, çekiştirmek. Yani bu tip işlerde dile düşmek kadar insanı ürküten korkutan başka bir şey yoktur. Zaten iftiralarla karşı karşıyayız. Onlar tamam ama tekrar böyle bir şey olursa diye şöyle hakikaten böyle yürüyorum. Yani bir şey başımıza gelebilir diye.”