Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'le birlikte Bingöl'de iftara katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korucuların statüsünde köklü değişiklik yapılacağını söyledi. Korucuların özlük haklarında önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirten Soylu "365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Bu, sonuna kadar sizin hakkınız. Çünkü dünyanın tuzağına düşmeyen bir anlayışı sergiliyorsunuz" dedi.

UZMAN ERBAŞLIK İÇİN YAŞ SINIRI 32'YE YÜKSELTİLDİ

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise  27 yaşını geçmeyen korucuların jandarma uzman erbaş olabilmeleri için müracaatlarını beklediklerini söyledi. Süleyman Soylu'nun güvenlik korucularının jandarma uzman erbaş olabilmeleri için belirlenen 27 yaş sınırını az bulması üzerine Orgeneral Çetin, "32 yaş Sayın Bakanım." dedi. Bunun üzerine salondaki güvenlik korucuları kararı alkışladı.

Öte yandan Süleyman Soylu bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Sancaktepe'de bir evde 5 kilogram patlayıcı ve bomba düzenekleri bulunduğunu duyurdu.