İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

"Mersin saldırısı sonrası ortaya koyulan tartışmaları hep beraber izliyoruz” Soylu, “Dün sosyal medyada bir video dolaştı [PKK mensubu Dilşah Ercan’ın videosu]. Belki de kamuoyu ilk kez bir teröristi bu ölçüde yaygın ve net bir şekilde izledi ve gerçek yüzlerini gördü. Silah ve bomba eğitimi almış, söz konusu eylemin hazırlığında parmağı olan, mecazi anlamda söylemiyorum, doğrudan parmak izi olan, başka eylemler yapacağını da ifade eden bir kadın terörist gördük” ifadelerini kullandı.

BirGün’ün aktardığına göre Soylu, kendilerine “Eylemi yapan o muydu, başkası mıydı? Devlet yanıldı mı, yanılmadı mı?” sorularının sorulduğunu kaydederek, “Bir muhalefet partisi ilk kez bir terörist için DNA raporu istedi. Başka bir şeyi tartıştırmadılar” şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA TUTUKLU GAZETECİLER LİSTESİNE BAKMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Saldırının ardından İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi'nde hangi kategoride yer aldıklarına baktıklarını dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi bir şeye daha bakmamız aklımıza geldi, bundan sonra Tutuklu Gazeteciler Listesi'nin de bir bölümüne bakmak zorunda kalacağız. Bu terör saldırısında bizatihi PKK ve KCK'nın elinden, dünyaya ve Amerika'ya yönelik bir belge daha çıkmış oldu. O da Suriyeli olarak nitelendirilen teröristin, resimleriyle beraber bir YPG elemanı olduğunu ve YPG elemanının gelip burada eyleme karıştığını PKK itiraf etmiş oldu. PKK ile PYD arasında bir bağ bulamayanlar hemen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığımıza koşup, 'Mersin'deki eyleme karışan silahların seri numaralarını istiyoruz' diye telaşa kapıldılar. Karşı karşıya kaldığımız terör eylemi birçok foyayı ortaya çıkarmış oldu.”