İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasını "provokasyon" olarak nitelendirirken "Failler en yakın zamanda bulunacaktır" dedi. 

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandı. Saldırganın silahından çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti. Kurşunlardan birinin de kafeteryadaki koltuğa isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kurşunlanan İstanbul İl Başkanlığı önünde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!" diye seslendi. Akşener, saldırının Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gerçekleştiğine dikkati çekti. 

İçişleri Bakanı Soylu da, İyi Parti'ye yönelik saldırı sonrası açıklama yaptı.

Soylu, Twitter'dan "İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.