İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik sözleri nedeniyle tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İmamoğlu’nun Erdoğan’a yönelik, "Terörist yakalama işini de bize havale etmiş" ifadelerinin ardından Soylu’nun yaptığı paylaşımda, “İstanbullu 3 yıldır yanan, şoförsüz yürüyen araçları; kar altındayken balıkçıda kalkan yiyen, işinden çok tatilde olan beceriksizleri gördü. 3 yıldır İstanbul’da gevezelikten başka hiçbir iş yapmayan tarihin en kötü belediye başkanı! Devlet de Millet de HDPKK ile koyun koyuna olanı affetmez. Teröristin de ona yataklık yapanın da peşindedir. Teröristi yattığı yatağından da yanından da alırız. Demedi demeyin…” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İBB'de sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan ve altı yıl önceki silahlı fotoğrafları gerekçe gösterilerek tutuklanan Şafak D.'ye ilişkin İBB'yi hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her şeyden önce tabi bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bunun hesabını vermesi lazım" demişti.

Erdoğan’ın bu ifadelerine yanıt veren İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, "Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki 'terörist yakalama' işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler. Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor" ifadelerini kullanmıştı.