İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlediği basın toplantısı sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili sorulan soruyu yanıtlamadan önce "Selpak var mı arkadaşlar, terimi sileceğim" diyerek İmamoğlu'nun terlemesiyle dalga geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Soylu'ya tepkisini sosyal medyadan gösterdi.

Basın toplantısı sırasında bir gazeteci Ekrem İmamoğlu’nun İBB’deki işe alımlarla ilgili başlatılan soruşturma hakkındaki açıklamalarını hatırlattı ve “Belediyede işe alınan terör iltisaklı kişilere yönelik ‘Sayın bakan sayı verdi ancak 8 ay boyunca bu kişileri yetkisi olduğu halde işten çıkarmadı’ dedi. Yani sizin sorumluluğunuz olduğunu iddia ediyor. Buna ne dersiniz?” diye sordu.

Soylu muhabirin sorusuna, ‘Selpak var mı arkadaşlar terimi sileceğim’ dedikten sonra gülerek ‘çok lazım’ ifadesini kullandı. Ardından da ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ yanıtını vermekle yetindi.

KAFTANCIOĞLU: ARSIZ VE TERBİYESİZ

Soylu’nun, İmamoğlu’nun terlemesini alaya aldığını belirten Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı. 

"Kişilerin fizyolojik ve biyolojik gerçeklikleriyle dalga geçebilecek kadar arsız ve terbiyesiz bir fotoroman gerçekliğini takdimimdir 16 milyonun iradesine bunu yapan gariban, engelli, engelsiz vatandaşa neler yapmaz ki? İmza Wchpdhkpkckxy örgütü. Ben demiyorum fotoroman diyor:)"