AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan'ın, suç örgütü liderliğiyle suçlanan Sedat Peker'in iddialarını bakanlara sormasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Tayyar, Soylu'nun “Peker’den savcı ve muhabire uzanan içerdeki kirli ağı” anlattığını söyledi.

Tayyar, “Az önce Süleyman Soylu bakanımızın yanından ayrıldım. Peker’den savcı ve muhabire uzanan içerdeki kirli ağı öğrenince midem bulandı, devletim adına üzüldüm. Çok yazık” ifadelerini kullandı.

Soylu'nun kırgın olduğunu aktaran Tayyar, “Bu arada Süleyman Soylu bakanımız kırgın ama keyifliydi. Görevinin başında, Rabbim yardımcısı olsun” dedi

SOYLU'NUN DANIŞMANI: TAM BİR SUİKAST GİRİŞİMİ

Süleyman Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla AA'ya tepki gösterdi ve genel müdür Serdar Karagöz'ün istifasını istedi. 

Yıldırımhan, paylaşımında "AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmiştir" ifadelerine yer verdi.

Paylaşımını silen Yıldırımhan, yeni açıklamasında "Öğrendiğim kadarı ile AA genel müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir" dedi.

Mazhar Yıldırımhan, açıklamasından sonra Twitter hesabını kapattı.