31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanlarına yönelik ayrımcı söylemleri devam ediyor.

Pervin Buldan için “zehir dilli” diyen Soylu, Sezai Temelli için ise “Komünist sakallı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de “O Pervin Buldan denilen kadın böyle yumuşak görünür, ama zehirli diliyle beraber bu seçimde ’40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz’ diyor. 40 yıl önce ne kuruldu? Bitti mi acaba cahil kadın” dedi.

Soylu HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Sezai Temelli için de  “Suratında meymenet olmayan birisi var. HDP’nin eş başkanı, hani komünist sakallı birisi”  ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları için İzmir’e geldi. Yoğun bir programı olan Süleyman Soylu’nun ilk durağı Tire ilçesi oldu.

Özgür, güçlü, zengin ve bağımsız bir Türkiye’nin istenmediğini söyleyen Soylu, Hep ayakkabılarımızın ucuna bakıp, geleceğe bakmamızı istemediler. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-dindar hep içimizde bir kaos olsun, cebelleşelim, geleceğe bakmayalım istediler. Ayaklarında takat olmayan bir Türkiye, köksüz bir Türkiye olsun, ana-ata tanımayan bir Türkiye olsun istediler. Onun için bu ülkede başbakan astılar, bakanları astılar” dedi.

SOYLU’DAN BULDAN’A: ZEHİR DİLLİ, CAHİL KADIN

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’yi hedef alan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

“O Pervin Buldan denilen kadın böyle yumuşak görünür, ama zehirli diliyle beraber bu seçimde ’40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz’ diyor. 40 yıl önce ne kuruldu? PKK kuruldu. ‘Bizimle beraber olanlar, bizim derdimiz seçim, belediye değil, bizim derdimiz bu PKK’nın iddiasını burada hakim kılmaktır’ demek istiyor. 40 yılla mı sınırlı orası. Bitti mi acaba cahil kadın. Medeniyetler geçmiş orada, onlar bizim kardeşlerimiz. Suratında meymenet olmayan birisi var. HDP’nin eş başkanı, hani komünist sakallı birisi. Ne dedi ‘Kürdistan’da biz kazanacağız. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da AKP’ye ve MHP’ye kaybettireceğiz’ dedi. Ne demek istedi? Demek istedi ki; ‘Biz yüzümüze maske taktık. Burada PKK, batıda da CHP, Saadet ve İyi Parti’yle birlikte mücadele içindeyiz.’ Tireliler bana şu sorunun yanıtını verin; Ben lafı karnında taşıyan birisi değilim. Kato’da, Gabar’da, Tendürek’te, Ağrı Dağı’nda Ali Boğazı’nda o evlatlarımız niye mücadele ediyor? Ezanın, bayrağın, namusumuz için niye mücadele ediyor? Bana bunu söyleyin.”

‘CHP PKK’YA TAŞIYICI ANNELİK YAPTI’

“24 Haziran’da yalvardık, ‘Ne olursunuz bunları Meclise taşımayın’ dedik. Kılıçdaroğlu, ‘Bir oy onlara, bir oy bizlere’ dedi” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Geldiler Meclise, ne oldu? ‘Sizin askeriniz, polisiniz doğuda işkal askeridir’ dediler. Size soruyorum Tireliler. Oradan akıl veriyor, Türk siyasetini yönlendiriyor. 24 Haziran’da ‘PKK’ya taşıyıcı annelik yapmayın’ dedik. Taşıyıcı annelik yaptılar. Ha biz ağzının payını verdik. Hiç merak etmeyin, ne ortaya koyarlarsa koysunlar, bunları sizlerle paylaşmak zorundayız. Şimdi istedikleri kadar desinler ‘onların hamisi değiliz’ diye. İzmir’de, Muğla’da niçin aday göstermediler? Adaylarını listelere, belediye meclis üyesine koydular. Sözümüz para eder etmez, size de söylüyorum. CHP’ye evet bu imkanı vermeyin. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, Tire’de ne olursunuz PKK’yı bulaştırmayın diyorum, size bir kardeşiniz olarak. Ve Gezi olaylarının, 17- 25 Aralık’ın faillerinin tamamı içeride bir aradalar” diye konuştu.