İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünkü saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği İstiklal Caddesi'nde açıklama yaptı.

Soylu, "Biz, bize verilen mesajı aldık. Bize verilen mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum. ABD Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'nin terör bölgelerini destekleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere elbette tahammül edecek gücümüz kalmamıştır. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Operasyonlar devam ediyor. Teröristleri yakaladık, eğer yakalamasaydık bombacı Yunanistan’a kaçırılacaktı. PYD'yi orada kim besliyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur. Şunun bilinmesini isteriz, bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz, hem çok güçlü mesaj.

Bir bilgi daha vereyim. Olay sonrası yapılan teknik dinlemede, terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. 'Ya kattan atın ya kanala atın' talimatı var. Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama 'Onu öldür' talimatı verdiği kişiyi de yakaladık.

İstanbul’da 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik. Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik. Ama terörün yüzü böyle acımasızdır. Siz 200 tane engellersiniz. Bir tanesi patlar ve bütün canınızı yakar." dedi.