İşsiz ve ihtiyaç sahibi olduğu için Yüreğir Kaymakamlığına yardım başvurusunda bulunan Mehmet Olcay'ın hesabına 1 TL yatırıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Hamdullah Kesen'in haberine göre, işsiz ve ihtiyaç sahibi olduğu için Yüreğir İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne gıda ve aile yardımı başvurusunda bulunan Mehmet Olcay'ın hesabına 1 TL yatırıldı.

100 İLA 200 TL YARDIM

Aralıklarla yaptığı başvuru sonucunda hesabına 100 ila 200 TL arasında ödeme yapılan Olcay'a yapılan son "yardım" şaşkınlık yarattı.

Olcay'ın, 6 Şubat 2020'de aile yardımı altında yaptığı başvuruya dair 26 Şubat 2020'de hesabına 100 TL, 13 Nisan'da  gıda yardımı altında yaptığı başvuruya karşılık 22 Nisan’da 200 TL ve 26 Nisan’da yaptığı başvuruya karşılık ise 1 TL yatırdı.

CİMER YANITSIZ BIRAKTI

İnşaat İşçisi Olcay, kirada oturduğunu ve 3 öğrenci okuttuğunu anlattı. İşsiz olduğu dönemde Yüreğir İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne gıda ve aile yardımı başvurusu yaptığını, hesabına 100 TL ya da 200 TL yatırıldığını aktaran Olcay, son yaptığı başvuruda kendisine yatırılan 1 TL’nin şaşkınlığını yaşıyor.

Yapılanın yanlış olduğunu düşünerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvuru yaptığını ancak şu ana kadar kendisine olumlu veya olumsuz geri dönüş yapılmadığını dile getiren Olcay, "Yanlışlık varsa, düzeltilmeliydi. Yanlış yok ki bu durum düzeltilmedi. Benimle dalga mı geçiyorlar yoksa para mı yok? Bilmiyorum. Sorunun çözülmesini istiyorum. Zaten verdikleri 100 veya 200 TL idi. Bu ne elektrik ne de su veya çocukların ihtiyacına yetiyor. Pandeminin ilk aylarında destek adı altında bir kereye mahsus bin TL verildi. Bu süreçte de tam kapanmadan dolayı eşime bin 100 TL verildi. 5 kişilik aileye bu verilen yardım nasıl yetecek bunu yetkililere soruyorum" diye konuştu.