Demirören Medya Grubu'na bağlı Hürriyet'in internet sitesinde haber içeriğinde hiçbir şekilde geçmeyen ifadelerle kurgulanan habere sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi.

Hürriyet, yaptığı açıklamada, özür dilemek yerine yaptığı çarpıtmayı savunurken, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet’e özür dileme çağrısında bulundu.

TEMELLİ'DEN HÜRRİYET'E CEVAP

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Hürriyet'in açıklamasına yanıt verdi. Halk TV'den Lale Özarslan'a konuşan Temelli, "Neden yalan haber yapıldığını açıklamaları lazım. Bir gazetenin yalan haberini düzeltmemi benden neden ve nasıl bekleyebilirler. Benim konuşmam ortada ne dediğim ortada" diye konuştu.

Sosyal Medya'dan Hürriyet'in haberine tepki yağdı:

TEMELLİ NE DEMİŞTİ

Temelli’in “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz" ifadeleri Demirören Medya'ya ait siteler, Anadolu Ajansı'nın (AA) servis ettiği bu haberde, Temelli'ye ait olmayan ifadeleri manşete çekerek kullandı.

Hürriyet, CNN Türk ve Posta gazetesinin internet siteleri Temelli'nin "İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek" sözlerini kullandığını iddia etti.