PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da hayatını kaybettiğine ilişkin sosyal medyada ortaya atılan iddialar gündemi karıştırdı. Adalet Bakanı açıklama yapmak zoruda kaldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ provokasyon açıklaması yaparak,  “Sosyal medyadaki ‘Abdullah Öcalan’ın öldüğü’ haberleri; asılsız, uydurulmuş, provokatif bir haberdir” dedi.

Sosyal medya ve sonrasında bazı sitelerde yayınlanan iddialarda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hayatını kaybettiği ileri sürüldü. İddialarla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, twitter hesabında iddialara ilişkin jet yalanlama geçti.

Bozdağ, sosyal medyadaki 'Abdullah Öcalan'ın öldüğü' haberleri; asılsız, uydurulmuş, provokatif bir haberdir" açıklamasında bulundu. Bakan Bozdağ'ın Başdanışmanı Adnan Boynukara da Twitter hesabından, "Öcalan'ın öldüğüne ilişkin haberler asılsızdır, yalandır. Bu haberlerin tümü provokasyon amaçlıdır!" mesajını paylaştı.

HDP İmralı heyeti de, Bakanlıkla iletişime geçtiklerini Bakanlığın olayı yalanladığı bilgilerini kendileriyle de paylaşıldığını belirtirken, haberin provokasyon amaçlı olduğuna dikkat çekti.