Bircan Değirmenci

Sosyal medyada referandum için “Komşum hayır’lı olsun” kampanyası başlatıldı.

Gönüllülük temelinde yürütülen, siyasetçileri aradan çıkartarak tamamen sivil ve eğlenceli kampanyaya destek giderek artıyor.

Kampanya; ana akım medyada yer bulamayan, söz hakkının verilmediği eşitsiz bir ortamda, saldırıya uğrayan, gözaltına alınan ve “Hayır” diyenlerin ‘terörist’ ilan edildiği bir zeminde, siyasetçilere gerek duyulmadan sosyal medya üzerinden yürütülüyor

Kampanya çerçevesinde önce komşuya gidip referandumda “hayır” demenin getireceği hayırlar anlatılıyor. İkna turunun ardından selfie çekilip fotoğraflar sosyal medyada #KomşumHAYIR’lıolsun ve #irantegoNA hashtagı üzerinden paylaşılıyor.

Kampanyanın sözleri ise şöyle:

“Bir kaşık salça, bir bardak yağ”, “Komşu komşunun külüne muhtaçtır, gülüne muhtaçtır, gününe muhtaçtır” “Müjdeli haberde hayırlı olsun’a ilk komşu gelir” “Mahallenin sefası da cefası da ortaktır. O zaman gelin geleceğimizle ilgili bu önemli kararı da önce komşularımızla konuşalım. Kapılarını çalalım bir koyu çaylarını içelim. Onlar anlatsın biz anlatalım. Bu karanlığı dağıtacak hayırlı sabahları beraber çağıralım”, “Git komşuna al hayırını paylaş bizimle”

Kampanyaya destek vermek için https://twitter.com/cirantegoNA, https://www.facebook.com/cirantegoNA/?fref=ts adreslerinden ulaşılabilir.