Statec’ten Francesco Sarracino ve Sapienza Üniversitesi’nden Fabio Sabatini’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmaya göre sosyal medya insanları daha güvensiz ve mutsuz bireyler haline getiriyor.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya mecralarında fazla vakit geçiren insanlar, asıl “sosyal” hayatlarında kendilerini daha güvensiz ve mutsuz hissediyor.

50 bin kişinin katılımıylayapılan çalışmada, insanlara hayatlarından ne kadar memnun oldukları, arkadaşlarıyla ne sıklıkta görüştükleri ve insanlara ne kadar güvendikleri gibi sorular yöneltmiş.

Anketten çıkan sonuç, arkadaşlarıyla dışarıda vakit geçirenlerin hayattan daha çok keyif aldığı saptanmış. İnternete saatlerini harcayanlar bu fırsatı bulamadıkları için, doğal olarak kendilerini daha çok soyutlanmış ve mutsuz hissediyor.

Sabatini ve Sarracino, internette sıklıkla karşılaşılan ayrımcılık ve nefret söylemi gibi unsurların bunda büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Araştırma genel olarak sosyal medyanın insanlar üzerinde tamamen negatif bir etki yarattığını ortaya koyuyor.