Sosyal Demokrat Parti, Erdoğan'ın Almanya'da etkinlik düzenlemesine karşı açıklamaları eleştiren Türkiye'ye tepki gösterdi.

Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel, Fransız haber ajansı AFP‘ye yaptığı açıklamada "Türk tarafının, SPD başbakan adayı Martin Schulz'un düşünce özgürlüğünü ihlal ettiği yönündeki suçlaması, yerinde değil” dedi. SPD'li politikacı, "Düşünce özgürlüğü gazetecilerin tutuklanması, eleştirenlerin susturulması ve muhaliflerin takibata uğramasıyla zarar görür” dedi.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz dün Bild gazetesine yaptığı açıklamada Erdoğan'ın Almanya'da etkinlik düzenlemesine karşı çıkmıştı.

Alman hükümeti Erdoğan’ın Almanya’da konuşma yapmasına sıcak bakmıyor. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türk göçmenlere hitaben konuşma yapmasına izin verilmemesini "kesinlikle doğru” olarak nitelendirdi.

Bild gazetesine demeç veren Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Bakan de Maiziere, Almanya'da "başlamakta olan seçim mücadelesi öncesinde dışarıdan etki etme çabalarının kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Moskova'da yaptığı açıklamada, böyle bir etkinliğin Türkiye ile yaşanan gerginlikler nedeniyle "uygun olmadığını" söylemiş ve "Almanya'da bu tür bir etkinliğin düzenlenmesinin mümkün olmadığı görüşünde olduğumuzu Türkiye'ye iletiyoruz" demişti.

Türkiye, Almanya'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Maalesef bazı Alman siyasetçilerin son açıklamaları bir kere daha çifte standart kavramının merkezine yerleşmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya'da vatandaşlarımızla buluşmasıyla ilgili olarak bu siyasetçilerin açıklamaları kabul edilemez" dedi.