İstanbul'da şortlu bir kadının fotoğraflarını çeken ve 2 kadın yolcuya yakalanan taksici polisten kaçtı.

Kadın yolcular polisten yardım istedi. "Dur" ihtarına uymayan ve yola devam eden taksicinin önünü motosikletli polis ekibi kesti. O anların sosyal medyada gündem olması sonrası İBB, şahsın süresiz olarak taksicilikten men edildiğini açıkladı.

'DUR' İHTARINA UYMAYAN TAKSİCİ SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Duysun isimli Twitter hesabından paylaşılan videoda polisin "Dur" ihtarına uymayan ve "Bir sorun var" diyerek aracı sürmeye devam eden taksicinin, daha sonra motosikletli polisin önünü kesmesiyle durduğu görüldü.

 Kadın yolcular kendi fotoğraflarının da çekilmiş olduğunu düşünüp taksiciden aracı karakola çekmesini istedi. Yakalanan H.U. isimli erkek, tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.

O anlar ise takside arkada oturan diğer yolcu tarafından kaydedildi.

İBB: TAKSİCİ MESLEKTEN SÜRESİZ MEN EDİLDİ

Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından, konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) harekete geçti.

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; kadınların gizli gizli fotoğraflarını çeken şoför, taksicilikten süresiz men edildi.

BUĞRA GÖKÇE: EN AĞIR CEZAYI VERDİK, ADLİ SÜRECİ DE BAŞLATTIK

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe de, "Haberin yayınlandığı andan beri büyük bir üzüntü ve öfkeyle konuyu takip ediyoruz. Altını çizerek söylüyorum yönetim olarak hukuk dışılığa, hele kadınlara yönelik saldırılara karşı temel politikamız sıfır tolerans. Mevzuata uygun en ağır cezayı verdik, adli süreci de başlattık" dedi.