BUPAR Araştırma Şirketi 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin kaybettiği ve CHP’nin kazandığı İstanbul, Ankara ile İzmit belediyelerinde bir anket gerçekleştirdi.

Katılımcılara yöneltilen “Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi ittifak kazanır?” sorusuna gelen yanıtlar ise oldukça çarpıcı.

BUPAR Araştırma Şirketi son anket verilerini yayımladı.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, veriler Cumhur İttifakı’nın oylarının eridiğini gösterdi.

“Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi ittifak kazanır” sorusuna katılımcıların yüzde 66.7 “Millet İttifakı”, yüzde 27.6’sı ise “Cumhur İttifakı” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 5.7’si “Fikrim yok” dedi.

Ankette “Bugün milletvekilliği seçimi yapılacak olsa TBMM’de çoğunluğu hangi ittifak kazanır?” sorusu da soruldu.

Gelen yanıtlar ise şu şekilde:

Yüzde 76.7 Millet İttifakı

Yüzde 20.2 Cumhur İttifakı

Yüzde 3.1 Fikrim yok

KILIÇDAROĞLU ÖNDE

“Bugün cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve sadece Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu aday olsa hangisine oy verirsiniz?” sorusuna da dikkat çeken yanıtlar geldi. Buna göre, yüzde 50.5 Kemal Kılıçdaroğlu derken, yüzde 35.8 Recep Tayyip Erdoğan dedi.

Katılımcıların yüzde 13.7’si de kararsız olduğunu belirtti.

‘DEĞİŞİMİN İŞARET FİŞEĞİ’

Anket sonuçlarını değerlendiren BUPAR Araştırma Başkanı Erdal Akaltun, şunları kaydetti:

“Bu durum son yerel seçimde CHP adaylarına oy vermeyenlerin bile yarısının değişimden memnun olduğunu göstermektedir. Yereldeki başarılar genel iktidarı getirdiği gibi, başarısızlıklar da iktidar götüren unsurlardan birisidir. Bu yerel seçim sonuçları genel iktidar değişiminin işaret fişeği olarak görülebilir.”