Aksoy Araştırma Türkiye Monitörü Şubat Ayı Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, iki ittifak arasındaki fark yüzde 4.4 olarak çıktı.

Aksoy Araştırma, yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 1537 örneklemle 26 ilde gerçekleştirdiği 'Türkiye Monitörü Şubat Ayı Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre AKP’nin 2022 yılının son çeyreğinde yakaladığı artış trendinin durduğu ve oyunda son iki ay içerisinde yüzde 2,4 gerileme olduğu görüldü.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy “AKP’nin 2022 yılının son çeyreğinde yakaladığı artış durduğu gibi AKP Aralık ayından bu yana yüzde 2,4 puan gerilemiş oldu. Aynı zaman diliminde MHP ise 0,5 puan kaybetti. Şubat ayı araştırmasına göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı’nın yüzde 4,4 önünde. Yine HDP seçmeninin muhalefetin potansiyel adaylarına oy verme eğiliminin yüksek olduğundan yola çıkarsak muhalefet anlamlı farkla arayı açmış durumda. Araştırmanın önemli bulgularından biri de seçmende gelecek seçimi muhalefetin kazanacağına dair görüşün yüzde 51,9 ile yeniden çoğunluk haline gelmesidir. Özetle Şubat ayında muhalefet toparladı” dedi.

AKP

Yüzde 32.1


CHP 

Yüzde 27.3


İYİ PARTİ 

Yüzde 13.6 


HDP

Yüzde 12


MHP 

Yüzde 6.8 


DEVA PARTİSİ

Yüzde 0.9


SAADET PARTİSİ

Yüzde 0.8


GELECEK PARTİSİ 

Yüzde 0.7 


DİĞER 

Yüzde 5.8