Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamıyla ilgili bilirkişi raporunun bugün tamamlanamaması nedeniyle faciayla ilgili yargılamalar Ocak 2015’ten sonraya kaldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği katliam ile ilgili bugün tamamlanması gereken bilirkişi raporu tamamlanamadı.

Bilirkişi raporunun açıklanması, ileri bir tarihe ertelendi. Katliamdan hem dört gün hem de yaklaşık iki ay sonra ocağa giren bilirkişi heyeti, raporunu yazmaya başlamış, ancak bu raporu ayrıntılarıyla kaleme alabilmek için savcılıktan 30 Ağustos tarihine kadar süre istemişti.

Bilirkişi raporunun 30 Ağustos’ta tamamlanmaması ve ileri bir tarihe ertelenmesi sebebiyle katliamla ilgili yargılama sürecinin de Ocak 2015’ten önce başlamayacağı belirtildi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, konu ilgili çok ciddi ihmaller, suistimaller, birtakım kasta varan hatalar olduğunu bildiklerini söyledi. Konunun bir an önce açıklığa kavuşmasını istediklerinin altını çizen Özel, “Bilirkişi raporunun teslim edilmesi bir süre daha ertelenmiş oldu. Böylelikle daha önce ekim ayında başlaması planlanan, sonra Aralık ayı sonuna kaldığı söylenen yargılamanın, Ocak ayının sonuna doğru başlaması anlaşılıyor, öyle konuşuluyor” dedi.