Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinde 6’sı tutuklu 46 kişi hakkında açılan davanın 9’uncu duruşması, bilirkişi raporunun yetişmemesi nedeniyle avukatların ve sanıkların talepleri ardından 23 Ağustos tarihine erteledi. Tutuklu sanıkların tahliye talepleri ise reddedildi.

Soma davasının 9’uncu duruşmasının ilk oturumu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada müşteki avukatları ile sanıkların taleplerinin ardından ara veren mahkeme heyeti öğleden sonraki oturumda sanık avukatlarını dinledi.

Sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise kuvvetli suç şüphesinin bulunması nedeniyle tahliye taleplerini reddetti.

Heyet duruşmayı 23 Ağustos tarihine erteledi.

“FETÖ’YE BAĞLAMASI ANLAMSIZ”

Duruşma sonrası ise madenci yakınları ve avukatlar duruşma salonu önünde açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan avukat Selçuk Kozağaçlı, Kadir Çetin’in Alp Gürkan hakkında iddianame hazırlanırken bunu durdurduğuna ilişkin söylemine değinerek, bir savunma avukatının buna müdahale edemeyeceğini ifade etti.

Can Gürkan’ın katliamı 'FETÖ'ye bağlamasının anlamsız olduğunu ve bu davanın muhatabının madenci yakınları ile avukatları olduğunu belirterek, 15 Temmuz fırsatını kaçırmamak için bugün de yaşananları buna bağladıklarını söyledi.

Artık son aşamaya geçildiğini belirten Kozağaçlı, onların savunulacak bir yanı kalmadığını ve Türkiye’nin en büyük işçi katliamının takipçisi olacaklarını belirterek, tüm kesimleri davaya sahip çıkmaya davet etti.