Kahramanmaraş merkezli depremlerde öncesi ve sonrasıyla ortaya çıkan skandallara ilişkin tepkiler devam ederken iktidar, tepkilere karşılık polis gücünü kullanıyor.

‘Hükümet istifa’ sloganıyla gerçekleştirilen birçok eylemde yaşanan gözaltıların ardından SOL Parti İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği eyleme de polis müdahale etti, parti üyeleri gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen de bulunuyor.

SOL Parti Kadıköy İlçe Örgütü’nün bulunduğu Kadıköy’deki Bahariye Caddesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan eylem öncesinde bölge polis ablukasına alındı.

BirGün’ün Asena Tunca’nın haberine göre, Kadıköy’deki boğa heykeli etrafında toplanan polisler ve polis araçları, objektiflere şöyle yansıdı.

SOL Parti üyeleri, polis ablukasına rağmen ilçe binasından çıkarak gerçekleştirecekleri eylem için toplandı.

SOL Parti üyeleri "Hükümet istifa" sloganı atarken polis partilileri çembere aldı.

SOL Partililerin "Yaşadığımız bu felaketin baş sorumlusu, 20 yıldır bu ülkeyi bir şirket gibi yöneten, beton dökmekle, bina yapmakla övünen ve yaptığı binaların altında canlarımızı verdiğimiz tek adam rejimidir" demek için SOL Parti İstanbul Kadıköy İlçe Örgütü önünde düzenlemek istediği eyleme polis çok sert müdahale etti.

Polisin gerçekleştirdiği müdahalede aralarında SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in de bulunduğu çok sayıda parti üyesi gözaltına alındı.