“Devrimci demokratik cumhuriyet için birleşelim” çağrısı yapan SOL Parti, Trabzon'da miting düzenledi. Mitingde konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Bu düzen sefalet düzenidir, bu düzeni hep beraber değiştireceğiz. Emperyalist tekellerin elinde ne varsa, Karadeniz’in her tarafında altın arayan şirketlerin elinde bize ait ne varsa geri alacağız" dedi.

Mitinge Emek Partisi heyeti de destek verdi.

BirGün'ün aktardığına göre, dün saat 13.00'te Ortahisar Meydanı’da başlayan kitlesel mitingde ilk olarak müzisyen Selçuk Balcı sahne aldı. Balcı'nın ardından sahneye Önder İşleyen çıktı. Konuşmasına Kazım Koyuncu’yu ve Metin Lokumcu’yu anarak başlayan İşleyen, özetle şunları dile getirdi:

“BU MEMLEKET BÖYLE KARANLIKTA KALMAYACAK"

“Elindeki tüm gücü bu ülkeyi soymak için harcıyorlar. Bu düzen sefalet düzenidir, bu düzeni hep beraber değiştireceğiz.

İnsanlar aç, insanlar yoksul, mutsuz, umutsuz. Bu memleket, halk bunu hak etmiyor, bunu değiştireceğiz. Bu memleket böyle kalmayacak, karanlıkta kalmayacak. Sefalete mahkum kalmayacak.

Bunu omuz omuza verip, dayanışmayla başaracağız. Zammınıza, yalanınıza, zulmünüze yeter. Değiştireceğiz.”

“HALKIN CEBİNDEN ALDIKLARINI CENGİZLERİN CEBİNE KOYDULAR"

"Sabah sokağa çıkıp akşam eve gelene kadar 20 ayrı vergi ödüyoruz. Peki vergi ödemeyenler, Cengizler, Limaklar, bunların borçları silinmedi mi? Halkın cebinden aldıklarını onların cebine koydular.

Ferrero, bu İtalyan şirket fındık üreticisinin cebinden alıp kâr ediyor. Yerliyiz, milliyiz dedikleri bu! Bu memleket bu şekilde işgal altında. Karadeniz işgal altında.

Emeğiyle geçinen bu ülkenin onurlu insanları aç, bunu değiştireceğiz! Adaleti, eşitliği, özgürlüğü bu memlekete beraber getireceğiz.”

“ÜLKEYİ HARAMİ REJİMİNDEN KURTARACAĞIZ”

“Bu memlekete sahip çıkan, bu memleketi gözünden sakınan hepimizin tek bir sorumluluğu var, bu ülkeyi bu harami rejiminden kurtarmak! Omuz omuza verip kurtaracağız. Bu sefer olacak, biz kazanacağız. Bu rejim kaybedecek. İzleyerek, bekleyerek değil, mücadele ederek olacak."

“MUHALEFETİN PROGRAMIYLA ÜLKE DÜZE ÇIKAMAZ”

“Bu ülke muhalefetin programıyla düze çıkamaz. Bu ülkenin her yerinde devrimciliği yükseltmeden bu ülke güneşe çıkarılamaz.

Devletin içinde çete olmaz; paraleli, cemaati hepsini temizleyeceğiz. Bu ülkenin kaynaklarını bunlara aktaranlardan geri alacağız.

Emperyalist tekellerin elinde ne varsa, Karadeniz’in her tarafında altın arayan şirketlerin elinde bize ait ne varsa, geri alacağız. Amerikan emperyalizminin elinde ne varsa, defedeceğiz. Amerikan emperyalizmini, NATO’yu bu topraklardan biz kovacağız. Kanımız, canımız pahasına bu ülkenin gerçek bağımsızlığını biz kazanacağız. Demokrasi için mücadele edeceğiz."

“PARLAMENTER REJİM YETMEZ, KENAN EVREN’İN BARAJINI KALDIRIN”

“Sadece 'Parlamenter sisteme geçiyoruz' demek yetmez. Kenan Evren’in barajını kaldırın, siyasi partiler yasasını kaldırın.

Herkesin kendini temsil edebileceği demokrasi için, işçilerin örgütlenmesi için mücadele edeceğiz. Eğitimden sağlıktan para alınmaz. Bu yüzden kamucu, demokratik, devrimci bir cumhuriyeti kuracağız."