SOL Parti’nin “yeniden kuruluş” çağrısıyla başlattığı “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Mücadele” buluşmasının üçüncü mitingi İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Miting, SOL Parti İstanbul İl Başkanı Leyla Üzüm Koç'un açıklamalarıyla başladı.

Koç, "Bu ülkeyi canları pahasına seven devrimciler, sosyalistler, solcular, bu ülkenin geleceğine dair söz hakkı en çok onların hakkı. Bu ülkede düzeni değiştirecek güce de sahipler, söze de sahipler. Asli görevlerimizden biri ülkenin her yerine umudu taşımaktır" dedi.

"Bu tek adam rejimini tarihin çöplüğüne gömeceğiz" diyen Koç, "Görevimiz çok önemli. Bu rejimi ne yaparlarsa yapsınlar göndereceğiz. Ancak oturarak sandık bekleyemeyiz, seçimi bekleyemeyiz. Biz öyle bir örgütleneceğiz ki onlar bu seçim kararını almak zorunda kalacaklar. Beklemeyeceğiz dostlar" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösteren Koç, "Bugünden başlayarak Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız. Örgütleneceğiz ve asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"AKP iktidarı geldiğinden beri günde ortalama 3 kadın katlediliyor, 3 kız kardeşimizi kaybediyoruz" diyen Koç, "Bunlar rastlantı değildir. Kadın cinayetleri politiktir. Öldürülen kadınlar isyanımızdır, bu kadınları katledenleri, onlara cesaret verenleri çok iyi tanıyoruz" ifadelerini kullandı ve Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasına tepki gösterdi.

Gezi Direnişi'nden bahseden Koç, "İstanbul'un göbeğinden bir parka sahip çıkmak için milyonlar özgürlük mücadelesi için sokağa döküldü. İşte o gün AKP'nin bütün dengesi bozuldu. Her konuşmalarında Gezi'ye göndermede bulundular. Uçurumun kenarındaki AKP’yi kadınlar uçuruma yuvarlayacaklar. Müjdeler olsun! AKP’nin sonunu kadınlar getirecek" dedi.

Koç, şunları kaydetti:

"Üniversitelerine sahip çıkan, kayyumları reddeden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler var. İşçiler, emekçiler var. Validebağ Korusu için mücadele eden Validebağ Gönüllüleri var. Tozkoparan halkı var. İstanbul'un her fabrikasında, atölyesinde, hastanesinde, işyerinde mücadeleyi, umudu örgütleyenler var. Selam olsun! Mücadeleniz mücadelemizdir!"

Koç, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Memlekete SOL gerek. Şimdi örgütlenme zamanı!"

"BÜTÜN GENÇLERİ SOL'DA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUZ"

Koç'un ardından sahneye SOL Genç’ten Yağmur Gündoğan çıktı.

Gündoğan, "Bugün Kartal Meydanı'nda yürekleri burada atan ülkenin dört bir yanındaki genç arkadaşlarımıza selam olsun. Üniversitelerde gerici eğitime teslim olmayan özerk demokratik üniversite mücadelesinde ve direnişinde olan arkadaşlarımıza selam olsun. Toprağına suyuna ağacına sahip çıkan arkadaşlarımıza selam olsun. Organize sanayi bölgesinde atölyelerde çocuk yaşta emeği ve yaşamı gasp edilen genç işçi arkadaşlarımıza selam olsun. Geleceğimizi karartan ve çalan istismarcı Ensarlara, TÜRGEV ve TÜGVA'lara teslim olmayanlara selam olsun. İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkan vazgeçmiyoruz diyenlere yaşamlarını savunanlara selam olsun" dedi.

Gündoğan, şöyle devam etti:

"Bizler tek adam rejimine son verme yolunun örgütlü mücadeleden geçtiğini bilincinde olan gençleriz. Ülkemizin üstüne çöken bu karanlık düzene karşı hakları için mücadele eden sokakları dolduran gençleriz. Bu tek adam rejimine asla teslim olmayacağız. Bugün eşit özgür bir memleket için buradayız. Bugün insanca bir yaşam istiyoruz demek için buradayız. Laik demokratik bilimsel eğitimi haykırmak için buradayız. Bu ülkenin bütün gençlerini devrimci demokratik cumhuriyeti kurma mücadelesine çağırıyor ve bu mücadelede SOL’da birleşmeye davet ediyoruz."

Kaynak: BirGün