Döviz kurundaki sert yükselişin ardından SOL Parti İzmir'de 'AKP istifa' diyerek sokağa çıktı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen SOL Partililer, hükümeti istifaya çağırdı.

Açlığın, yoksulluğun etkilerinin her gün can acıtmaya devam ettiğini söyleyen Ezgi Eylem Şahin, "Gözümüzü açtığımız anda yeni zamlarla karşılaşıyoruz. En temel yaşamsal ihtiyaçlarımız, artık almaya korktuğumuz şeylere dönüşmeye başladı. Emekçilerin maaşları günbegün erirken, haramiler para piyasasındaki dengesizliklerle zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor. Benzine 1 haftada 1, 1.5 lira zam gelirken, TL bir günde 2 liraya yakın değer kaybederken, tek adam rejimi krizi çözmek yerine, büyütmeye ve derinleştirmeye devam ediyor" dedi.

Şahin, "20 yıldır bu ülkenin üzerine zebani gibi çöktünüz. Elinizi yoksulların, emekçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençlerin üzerinden çekin ve derhal istifa edin! Kimlerle neyin karşılığında anlaşma yapmaya çalışırsanız çalışın artık bu halk izin vermeyecek. Kimlerle ekonomik yolsuzluk düzeninizin sorunlarını yamamanıza, artık bu halk izin vermeyecek. Bu ülke bizimdir ve bizler, biliyoruz ki bu ülkenin kaynakları, ancak eşit, adil ve demokratik olarak bölüştürülürse hiç kimse yoksul ve sefalet içinde kalmayacaktır. Bizim Kavgamız, halkın emeği üzerinden zenginleşen harami düzeniyledir. Sokaklara çıkıp isyan edenler, sizin deyiminizle provokatör, terörist değildir. Artık çocuğuna mama alamayan annedir. Üniversiteyi kazanıp iş bulamayan gençlerdir" diye konuştu.

Şahin, şunları söyledi:

"Bu ülkeyi kurtaracak olan Arap prensler, IMF anlaşmaları değil, ezilen, yoksul halkın, yönetim süreçlerine katılmasıyla mümkündür. Bu bozuk düzen değişinceye kadar mücadelemiz devem edecektir."

Kaynak: BirGün