Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında kapatma davası açması üzerine SOL Parti bir basın açıklaması yayınladı.

Kararların siyasi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu kararlar hukuki değil siyasidir, altında Saray’ın mührü, Erdoğan ve Bahçeli’nin imzası bulunmaktadır” denildi.

HDP’ye yönelik kapatma davasının bir arada yaşam zeminlerini tahrip etmeye ve toplumu etnik temelde bölmeye hizmet edeceği ifade edilen açıklamada, “Bu kapatma girişimi karşısında, HDP’nin yanında olacağız, demokrasiyi, özgürlükleri, bir arada yaşamı, evrensel hukuku savunmaya devam edeceğiz” mesajı verildi.

SOL Parti tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği hukuksuz bir biçimde düşürüldü. Bu kararın hemen ardından da HDP hakkında Anayasa Mahkemesi’ne kapatma davası açıldı. Bu kararlar hukuki değil siyasidir, altında Saray’ın mührü, Erdoğan ve Bahçeli’nin imzası bulunmaktadır.

AKP ve MHP’nin bu ülkeye ve topluma verebileceği hiçbir şeyi kalmamıştır. İktidarlarını sürdürmek için hukuku, yargıyı, devletin tüm kurum ve imkanlarını sopa olarak kullanmaktan başka tüm çareleri tükenmiştir. HDP’ye açılan kapatma davası, siyasi açmaz ve acizliklerinin ne kadar derinleştiğinin bir ifadesidir.

'TOPLUMU TEMELDEN BÖLMEYE HİZMET EDECEKTİR'

HDP’ye yönelik kapatma davası bir arada yaşam zeminlerini tahrip etmeye, toplumu etnik temelde bölmeye hizmet edecektir. AKP ve MHP kendi bekaları için, ülkeyi böyle bir yangının içine atmakta çekinmemiştir. Bilinmeli ki onlarca yıldır şiddet ve baskı ile sürdürülen politikalar nasıl sonuçsuz kaldıysa bu kararlarla da seçmen iradesini engelleyemeyecektir.

Bu kapatma girişimi karşısında, HDP’nin yanında olacağız, demokrasiyi, özgürlükleri, bir arada yaşamı, evrensel hukuku savunmaya devam edeceğiz.”