SOL Parti, AK Parti’nin iktidara gelişinin 20. yılında Türkiye emekçi halkına, ilerici, yurtsever güçlerine ve aydınlarına hitaben bir mektup kaleme aldı.

İlk etapta 1000 kişilik bir aydın, yazar, gazeteci, sanatçı, siyasetçi isme gönderilen mektupta, 20 yıllık ‘kötülükler imparatorluğunun’ ülkeyi soktuğu bataklığa değinildi.

Mektupta tüm muhalefet güçlerine seçim için ortak mücadele çağrısında bulunulurken bundan sonra da birlikte seçim güvenliğinden ortak akıl toplantılarına, halk buluşmalarına, yürütülecek bir dizi faaliyet olacağı belirtildi.

‘20 Yıl Yeter GÖNDERELİM’ başlığı ile yayınlanan ve seçime yaklaşık 30 hafta kaldığına dikkat çekilen mektupta, ana muhalefetin sürdürdüğü sağcı siyasetin ancak AK Parti’ye yaradığına işaret edilirken, sandık güvenliği de dahil olmak üzere ilkeli ve ortak bir mücadelenin önemi vurgulanıyor.

Bu süreç için bir yol haritası oluşturan SOL Parti’nin; “Ülkemizin tüm aydınlarını, ilericilerini, demokratlarını, emekçilerini, yurtseverlerini kazanma iradesi etrafında birleşmeye, ortak akıl ve sorumluluk buluşmalarında inisiyatif almaya çağırıyoruz” ifadesi ile sonlandırdığı mektubun tamamı şu şekilde: