SOL Parti, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklama yaptı.

SOL Parti, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağını vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösteren ve muhalefetin yaklaşımı eleştiren SOL Parti, "Tartışılmaz gerçek şu ki Cumhurbaşkanı yetkilerine dayanarak ilan edilecek seçimde Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olamaz!" açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmalarına ilişkin, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağını iddia edenler hukuk cahili, dış tazyik ve destekli ayak takımıdır" ifadelerini kullandı.

SOL Parti, yazılı açıklama yaparak Devlet Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi.

"Bahçeli bugün 'kimse tartışmasın Erdoğan aday' diyor" denilen SOL Parti açıklamasında, şunlar kaydedildi: "'Bir kişi en fazla 2 kez aday olabilir' hükmü Anayasada açık ve nettir! Tartışılmaz gerçek şu ki Cumhurbaşkanı yetkilerine dayanarak ilan edilecek seçimde Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olamaz!"

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunulan açıklamada, "Muhalefetin ise 'mağduriyet' yaratır varsayımı ise Anayasayı ayaklar altına alması kabul edilemez" denildi.

Açıklamada, şöyle devam etti: "Hele ki 'itiraz etsek ne olacak' türünden tam teslimiyetle muhalefet yapılamaz! Erdoğan'a hak etmediği bir yasallık ve meşruluk kazandırarak; Erdoğan'a karşı mücadele edilemez!"